Retkeile kuin islantilainen – pakkaa mukaan Aeropress!

6.2.2020

Kahvi maistuu monessa hetkessä ja erityisen hyvää se on luonnon helmassa. Perinteisessä nokipannukahvissa on nostalgiaa, mutta tänä päivänä kahvin voi valmistaa ulkoillessa myös helposti Aeropress-käsinsuodatusmenetelmällä. Tarvitset vain loistavan kahvin, Paulig Café Reykjavik sopii erityisesti ulkoilmakahvihetkiin, kuumaa vettä, aeropress-tarvikkeet ja tukevan mukin.

Tämä valmistustapa sopii yksin matkaajalle, mutta toimii myös pienen seurueen kahvittamiseen. Jokainen voi pressata oman kupillisensa kahvia. Menetelmä saattaa kuulostaa vieraalta, mutta on varsin helppoa ja nopeaa. Katso ohje ja kokeile rohkeasti!

Paulig Café Reykjavik Aeropress Outdoor

Valmistusaika: 2 min

Jauhatus: Suodatinjauhatusta tai hienojakoisempi jauhatus

Veden lämpötila: 92 - 96°C

Tarvikkeet: Paulig Café Reykjavik -kahvia, Aeropress, suodatinpaperi, sekoituslasta, kuuma vesi ja muki

Ennakkovalmistelut: Kuumenna vesi kiehuvaksi termospulloon ja punnitse valmiiksi 18 grammaa kahvijauhetta per kahviannos suljettaviin pakastepusseihin.

Kahvin valmistus – yksi annos

1.      Kokoa Aeropress: aseta pyöreä suodatinpaperi suodatinosaan ja kiinnitä suodatin sylinterin pohjaan. Aseta sylinteri mukin päälle ja kaada siihen kuumaa vettä, jotta suodatinpaperi kastuu ja muki lämpenee.

2.      Kaada vesi pois kupista ja lisää 18 grammaa kahvijauhetta sylinteriin huuhdellun suodatinpaperin päälle.

Aeropress ja suodatinpaperi
Aeropress valmistuu vaikka metsässä

 

3.      Kaada 250 grammaa vettä sylinteriin tasaisesti pyörivin liikkein.

4.      Sekoita Aeropress-sekoituslastalla. Jos kaipaat kahviisi metsän makua, sekoita havuoksalla.

Aeropress-kahviin tarvitset kuumaa vettä
Aeropress-kahvi vaatii tasaisen painallukset

 

5.      Laita mäntä paikalleen. Näin muodostuu tyhjiö, joka estää kahvia valumasta suodattimen läpi kuppiin. Anna kahvin uuttua 1 minuutin ajan.

6.      Paina mäntä alas rauhallisesti ja tasaisesti noin 30 sekunnin ajan. Kun kuulet sihahduksen, on kahvisi valmis!

7.      Nauti täydellisestä yhden hengen kahvikupillisesta!

Aeropress-kahvi maistuu luonnossa vieläkin paremmalle

Jos kotoasi ei vielä löydy Aeropressiä, valmistustarvikkeet löydät tavaratalojen kodintarvikeosastolta tai verkkokaupoista kuten Paulig Shopista. Aeropressin valmistus on helppoa myös kotioloissa. Silloin vältyt esivalmistetuilta ja voit viilata kahvin valmistuksen puitteet tarkasti vaa´an ja ajastimen avulla. Aeropress-kahvi on herkullista myös vastajauhetuista pavuista. Ohjeet kotivalmistukseen löydät Paulig Barista Instituten Brew Guide-videolta.