Reilu(mpi) kahvitauko

Viikko 43 on jo pitkään ollut Reilun kaupan viikko. Viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa. Reilu kauppa -sertifikaatti on yksi oiva apuväline kahvin vastuullisuuden varmentamiseen. 

Kahvin vastuullisuus voidaan varmentaa monella tapaa ja erilaiset sertifikaatit, kuten Reilu kauppa, ovat yksi hyvä keino vastuullisuuden varmentamiseen. Sertifikaatteja on olemassa maailmassa monia, ja on hyvä muistaa että jokaisella niistä on oma painoarvonsa. 

Reilu kauppa -merkin tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Reilun kaupan viljelmillä työntekijät saavat vähintään lakien mukaista palkkaa ja asialliset työolot. Myös ympäristöstä huolehditaan vaalimalla kestävää viljelyä ja luonnon monimuotoisuutta. Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Järjestelmä on siis luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja tilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupassa.

Missä kahveissa meillä sitten komeilee Reilu kauppa -sertifikaatti? 

Juhla Mokka luomu

Juhla Mokka Luomu on täyteläinen Reilun kaupan luomukahvi, jonka herkullisen vivahteikkaat ja marjaisat aromit ovat peräisin Keski- ja Etelä-Amerikan sekä Afrikan parhaista kahvilaaduista. Kahviin valikoidut, luonnonmukaisesti viljellyt pavut kypsyvät ilman keinotekoisia ravinteita ja torjunta-aineita. Kahvi on paahtoasteeltaan 2. 

Paulig Mundot

Paulig Mundon kahvipavut tulevat Reilun kaupan osuuskunnilta, jotka yhdistävät satoja pieniä viljelijöitä. Mundo-tuoteperheen pakkaukset ovat myös ensimmäisenä kokeneet uudistuksen sillä ne valmistetaan 45 prosenttisesti kasvipohjaisista ja uusiutuvista lähteistä. Myöhemmin myös muut pakkaukset tulevat kokemaan tämän hienon uudistuksen! Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki pakkauksemme on valmistettu 100 % uusiutuvista raaka-aineista! 

PAULIG MUNDO REILUSTI TUMMA

PAULIG MUNDO Reilusti Tumma on täyteläisen vivahteikas, lempeästi tummaksi paahdettu Reilu kaupan luomukahvisekoitus luonnonmukaisesti viljellyistä arabica-kahvipavuista. Erityisesti Kolumbian vuorilla hitaasti kypsyneet pavut tuovat makuun aavistuksen kypsää hedelmää. Kahvi on paahtoasteeltaan 4.

PAULIG MUNDO

Paulig Mundo on Reilun kaupan luomukahvisekoitus. Se on paahdettu vastuullisesti ja luonnonmukaisesti viljellyistä arabica-kahvipavuista. Sen lempeän paahteisessa maussa on vivahteena tummaa sokeria ja hunajaa. Makuprofiilinsa ansiosta se on yksi helpoimmista kahveista yhdistää erilaisten tarjottavien kanssa. Kahvi on paahtoasteeltaan 3. 

Espresso Passione

Paulig Espresso Passione on samettisen pehmeä espressosekoituksemme. Se on valmistettu Reilun kaupan ja luonnonmukaisesti viljellyistä, korkealaatuisista keskiamerikkalaisista ja afrikkalaisista Arabica-pavuista. Maultaan Passione on samettisen ja syvän makea espresso missä suutuntuma on kermaisen pehmeä ja siinä on viipyilevä jälkimaku. Paahtoaste 3. 

Kun kahvi on vastuullisesti tuotettu, siitä jää kokonaisvaltaisesti hyvä maku suuhun. Paulig onkin antanut lupauksen, että vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki ostamamme kahvi tulee olemaan vastuullisten kumppanuusohjelmien kautta hankittua tai vastuullisesti sertifioitua. Mielestäni tämä, jos jokin, on reilua!

Heitin ilmaan myös pienen haasteen Reilun kaupan viikon hengessä. Lue lisää Reilun kahvihetken haasteesta tästä ja voit voittaa Reilu kauppa –sertifioituja tuotteita! Postauksessa myös mukana resepti näihin herkullisiin Reilu kaupan mokkapaladonitseihin <3! 

 

Reilun terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula 

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!