Rakkaudesta lajiin

Mitä kahvialan todellinen ammattilainen ajattelee kahvista. Istahdin kahville työkaverini, Pauligin koulutusasiantuntijan, Emmi Kinnusen kanssa ja hän kertoi mitä kaikkea kahvi hänelle merkitsee.  

Miksi kahvi on lähellä sydäntäsi?

Emmi: Kahvissa kiehtoo se, että se on jokapäiväinen nautinto. Juon kahvia päivittäin, eli se on arjen juttu, millaista kahvia haluaa mihinkin päivään ja tilanteeseen. Kahvi on raaka-aineena äärimmäisen kiehtova. Jaksan ihmetellä uudestaan ja uudestaan kaikkea, mikä tapahtuu ennen kuin se on kupissa. Mitä enemmän tiedän lajikkeista ja kahvin alkuperästä, sitä enemmän se tuo. Haluan löytää uusia makuja ja uusilla tavoilla valmistettuja kahveja eli sen monimuotoisuus kiehtoo.

Ammatillisesti kahvi on lähellä, koska suomalaiset tietävät kahvista vähän, vaikka kulutammekin sitä aivan valtavasti. Sydäntä lähellä on päästä kertomaan enemmän kahvista raaka-aineena, alkuperästä, tuotantoprosessista, erilaisista valmistustavoista ja miten valmistaa hyvänmakuista kahvia.

Miten olet päätynyt kahvialalle?

Emmi: Sattuman johdattamana. Olen ollut ravintola-alan erinäisissä töissä monta vuotta ja opiskellut ravintola-alaa, mutta Pauligille päädyin enemmän kouluttajan työn kuin kahvin kautta. Täällä ollessani olen hurahtanut kahviin ja oppinut kahvista talon sisällä valtavasti. Olen aina ollut tosi kiinnostunut ruokakulttuurista ja siitä, mikä siihen liittyy, joten kahvi oli looginen osa-alue.

Mikä on parasta työssäsi?

Emmi: Parasta on tietynlainen inspiroiminen. Se hetki, kun asiakas saa jonkun oivalluksen. Tai kun huomaa koulutuspäivän jälkeen, että asiakkaan ennakkokäsitys tai suhtautuminen kahviin on muuttunut. Nautin seurata, mitä alalla tapahtuu; kahvitrendien seuraaminen, alan messuilla pyöriminen ja kollegoiden kanssa juttelu on tärkeää ja antoisaa.

Mikä on lempikahvisi?

Emmi: Lempikahvejani ovat kenialaiset kahvit. Ylipäätään tykkään nauttia kahvini suodatettuna, vaaleapaahtoisena ja mitä hapokkaampi kahvi on kyseessä, sitä parempi. Lempikahvi vaihtelee, tykkään maistella uusia kahveja.

 

Kahviterveisin, 

Noora

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.