Piparilatte maistuu joululta!

25.11.2014

Paulig Instituutin kouluttajakaksikko Emmi ja Ulla loivat piparinmakuisen kahviherkun meidän kaikkien joulunodottajien iloksi. Piparilatte valmistuu helposti myös kotioloissa ja kahvilamaista tunnelmaa saat koristelemalla juoman piparimuruilla tai vaikkapa kanelilla! Juoman herkullisen maun salaisuus on piparkakkumausteinen siirappi, joka säilyy jääkaapissa myös seuraavaan herkutteluhetkeen saakka.

Emmi kertoo, että vaikka juoman työläin osuus on makusiirapin keittäminen, vaivannäkö palkitaan lyömättömällä maulla. Makusiirappi on myös erinomainen joululahja! Emmi ja Ulla vinkkasivat blogissaan myös kanelisiirapin ohjeen ja samaa periaatetta noudattaen voit kehitellä uusia makuyhdistelmiä.

Piparisiirappi syntyi näin:

5 dl vettä

2,5 dl ruokokidesokeria

2 rkl Santamaria Piparkakkumaustetta

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keittele hiljalleen noin puoli tuntia. Kaada siirappi lasipulloon, mikäli haluat, että siirappi on aivan kirkasta, kaada seos keittiöliinan läpi. Jäähdytä jääkaapissa. Siirapilla voit maustaa minkä tahansa kahvin suodatinkahvista cappuccinoon. Avain herkkujuomiin säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

 

Piparinmakuinen latte on kahviloiden ykkösherkku näin joulun alla. Latten valmistus kotioloissa sujuu varmasti vaikka et omistaisikaan espressokonetta. Ulla vinkkaa, että espresson voit valmistaa esimerkiksi Cupsolo -kapselilaitteella ja maidon lämmittää kattilassa. 

 

Piparilatte:

2-4 cl piparisiirappia

2 dl höyrytettyä täysmaitoa

1-2 annosta (á 30ml) Paulig espressoa

Kermavaahtoa

Piparimurua

 

Mittaa korkean lasin pohjalle 2-4 cl piparisiirappia, oman maun mukaan. Höyrytä maito vaikkapa kattilassa, vaahdota hieman ja kaada siirapin päälle. Kaada maidon päälle 1-2 annosta espressoa, riippuen siitä kuinka kahvisen juoman haluat. Turauta päälle keko kermavaahtoa ja murusta päälle reilusti piparimurua!

 

Toinen lämmittävä herkku kaamosaikaan on makea vaahterasiirappikahvi. Mikäli päivään kaipaa hieman potkua, on chilinen moccaccino oiva vaihtoehto!

 

Maistuvaa joulunodotusta!