Pehmeä kookostorttu ja Origin Blend Indonesia

4.9.2018

Lähde makumatkalle Indonesiaan: nauti kupillinen mausteista Origins Blend Indonesia -kahvia ja herkuttele samalla unelman pehmeällä kookostortulla ja trooppisilla hedelmillä.

Kookostorttu on saanut vaikutteita Indonesian Kelapa tortusta (Klappertaart), joka on kookosvanukasmainen makea jälkiruoka. Tässä raikkaammassa versiossa mukana on myös kookosjogurttia sekä limeä.

Resepti

Valmistusaika 25 min + jäähtymisaika

4 pientä piirasvuokaa

Pohja:

1,5 dl vehnäjauhoja TAI kaurajauhoja

0,5 dl kookoshiutaleita

0,5 dl sokeria TAI kookossokeria

¼ tl suolaa

0,5 dl huoneenlämpöistä neitsytkookosöljyä

1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:

1 dl kookoskermaa (kookosmaitotölkin kermainen paksu osa)

1 dl kookosjogurttia tai muuta kasvipohjaista jogurttia

3 rkl sokeria TAI kookossokeria

1,5 rkl limen mehua (n.yhden pienen limen mehu)

ripaus suolaa

Tarjoiluun: kookoshiutaleita ja mangon / ananaksen palasia tai mitä tahansa raikkaita hedelmiä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Lisää kookosöljy ja lopuksi kylmä vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on helposti muotoiltavissa. Painele taikina vuokien pohjalle ja paista uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte jäähtyneiden pohjien päälle. Laita piiraat jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mieluiten yön yli, jotta täyte jähmettyy. Ota piiraat esille n.30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta pohja pehmenee.

Nauti piiraat hedelmien kera lisänä kupillinen Origins Blend Indonesia -kahvia.

HUOM. Kookostortun täytteen väri muuttuu ruskeammaksi, jos käytät kookossokeria.

Tutustu koko Origins Blend -tuoteperheeseen ja seikkaile tummien makujen mantereille!

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top