Pauligin kahvipaahtimotoiminta siirtyy valtamerialukselle – tavoitteena toiminnan tehostaminen

1.4.2015
 
 
Suomalainen kahvipaahtimotoiminnan perinteikäs perheyritys Oy Gustav Paulig Ab on tällä päivämäärällä hallituksen kokouksessa päättänyt siirtää toimintansa valtamerialukselle. Näin ollen nykyinen Helsingissä Vuosaaren satamassa sijaitseva paahtimo restauroidaan asuinkäyttöön ja koko henkilökunta siirtyy työskentelemään uudelle alukselle. Muutos ei aiheuta henkilöstövähennyksiä.
 
Muutoksen taustalla on paitsi tehostaa toimintaa, myös vastata pinnalla olevaan kuluttajatrendiin. Kahvi kasvaa päiväntasaajan molemmin puolin kaukana pohjolasta ja pitkän kuljetusmatkan hyödyntäminen kahvin jatkokäsittelyyn tuottaa merkittäviä kustannussäästöjä. Kahvipakkauksiin saadaan lisäksi talteen trooppista meri-ilmaa, joka takaa kahville entistä pehmeämmän maun ja suolaisuudessaan myös paremman säilyvyyden.
 
Alukseen kaavaillaan kaikkiaan kolmea jatkuvapaahteista kahvinpaahtokonetta ja viimeisintä tekniikkaa hyödyntävät myllyt ja pakkauslinjat kahville. Täysin uudenlainen valtamerikelpoinen alus rakennetaan Suomessa. Alukseen rakennetaan lisäksi täysimittaiset asuintilat Pauligin koko henkilöstölle perheineen. 
 
”Koko perhe on todella innoissaan muutosta. Maisemat vaihtuvat päivittäin ja varmasti opimme koko perhe asioita, joita Suomen harmaassa talvessa ei koskaan pääse kokemaan!”, iloitsee paahtajamestari Tero Merkkiniemi uutisesta. 
 
Nykyinen vuonna 2009 valmistunut paahtimorakennus Helsingin Vuosaaressa muutetaan yrityksen henkilöstön väliaikaisiksi asuintiloiksi esimerkiksi juhlapyhien ajalle. 
 
”Henkilöstön hyvinvointi on yrityksessämme aina etusijalla. Samalla kun saavutamme merkittäviä kustannussäästöjä, tuomme henkilöstön lähemmäs toisiaan ja luomme nykypäivänä niin harvinaista yhteisöllisyyttä. Kahvialan asiantuntijoina tahdomme myös tarjota henkilöstöllemme eksoottisen ja elämyksellisen työympäristön”, kertoo Pauligin toimitusjohtaja Elisa Markula hallituksen kokouksen jälkeen.
 
 
Konseptikuva: Suunnittelutoimisto Kalaoja&Tikkanen