Pauligin kahvia tarjotaan McDonald´s-ravintoloissa jo seitsemässä maassa

Istuin kahville kollegani Trina Törnqvistin kanssa, joka vastaa koko Euroopan tasolla Pauligin ja McDonald´s-ravintoloiden yhteistyöstä.

Kerro hieman työhistoriastasi?

Aloitin nuorena tyttönä opiskeluiden ohessa työt McDonald´s-ravintolassa, Tampereen keskustorilla 1989. Heti valmistumisen jälkeen muutin pääkaupunkiseudulle 1992 ja olin avaamassa Kampin McDonald´s-ravintolaa vuoropäällikön saappaissa. Vuoden päästä olikin sitten Hakaniemen ravintolan vuoro, jossa työskentelin kaikkiaan kuusi vuotta - ensin apulaisravintolapäällikkönä ja myöhemmin ravintolapäällikkönä.

Työskentelin ravintoloiden puolella kokonaiset kymmenen vuotta, jonka jälkeen siirryin McDonald´sin keskushallintoon, jossa toimin lähes viisi vuotta koulutuskonsulttina.

Miten päädyit Pauligille?

Olin jo aikaisemmin työtehtäväni puolesta paljon tekemisissä silloisen Pauligin McDonald´s Key Account Managerin kanssa ja ajattelin, että tuo työ olisi todella mielenkiintoinen.

Aloitin Pauligilla keväällä 2004 ja vuoden päästä aloitinkin työtehtävässä josta olin unelmoinut. Oli hienoa, että minulla oli vahvaa McDonald´s kokemusta taustalla ja että ehdin vuoden verran perehtyä kahviliiketoiminnan saloihin.

Tehtäväkenttäni on kehittynyt paljon liiketoiminnan mukana, ja tällä hetkellä toimin International Business Development Managerina.

Kerro työnkuvastasi?

Tällä hetkellä Pauligin kahvia tarjoillaan seitsemän maan jokaisessa McDonald´s-ravintolassa ja ensi vuonna maita on jo kahdeksan. Toimin näiden maiden osalta McDonald´s-ketjun yhteyshenkilönä Euroopan markkina-alueella.

Työnkuvaan kuuluu pitää huolta Euroopan tasolla Pauligin tuotteiden hinnoittelusta, tuoteratkaisuista, budjetista ja sen valvomisesta.

McDonald´s-ketjun lisäksi vastaan myös muista kansainvälisistä kahvikilpailutuksista, joissa toimin ensimmäisenä neuvottelukumppanina tavoitteena saada sopimus meille.

Haastavinta työssä?

Se, että lähtee neuvottelemaan kansainvälisesti hyvin erilailla toimivien asioiden ja ihmisten kanssa. Asiat, jotka ovat meille itsestäänselvyyksiä, eivät toisessa maassa välttämättä ole.

McDonald´s on asiakkaana erittäin suuri ja täynnä mahdollisuuksia.

Kerro vielä lempikahvisi?

Olen perisuomalainen kahvinjuoja, sillä nautin kahvini mustana. Tummapaahtoinen Presidentti -kahvi on ehdoton suosikkini.  

Kiitos ajastasi Trina ja työniloa loppuvuodelle :)

 

Terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula