Paulig valotti kahvialan näkymiä seminaarissa

Olin mukana Pauligin kahviseminaarissa Kellohallissa 2.10.12. Kahviseminaari on informatiivinen tapahtuman kahviin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Paulig järjestää seminaarin vähintään kerran vuodessa ja kutsuu paikalla median edustajia.Ennen seminaarin alkua kerroin toimittajille kahvien makupareista, jotka ovatkin kuuma trendi kahvimaailmassa tällä hetkellä.

 

Makuparimaistoon pääsivät Juhla Mokka Tumma Paahto ja mokkapalat, Paulig Mexico ja toscapiirakka sekä Paulig Kenya ja puolukkasuklaa-konvehti. Kolme hyvin omalaatuista makuparia antoivat perspektiiviä kahvien erilaisuuteen , mutta myös siihen kuinka jokin tietty leivonnainen tai suklaa voi olla juuri se täydellinen makupari tietylle kahville. Esimerkiksi alkuperämaakahvi Paulig Mexicon maun paahteista mantelisuutta korostaa rinnalla tarjotun toscakakun mantelinen ja makea kuorrute.

 

Kahviseminaarin aamiaisen yhteydessä maisteltiin makupareja.

Makuparien maailmasta sukelsimme Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan toimitusjohtaja Elisa Markulan johdolla muihin kahvimaailman trendeihin ja Pauligin kuulumisiin.  Elisan esityksestä nousi esille mm. se, että me suomalaiset olemme juuri nyt trendikkyyden aallonharjalla: vaaleapaahtoiset kahvit ovat maailmanluokan trendi! Saamme olla ylpeitä suomalaisesta kahvikulttuurista sekä erittäin puhtaasta ja pehmeästä pohjavedestämme, joka tekee vaalepaahtoisesta kahvistamme juuri niin hyvää kuin se on.

Alkuperämaamaista kahvikuppiin

Ostojohtaja Katariina Ahon esitys kahvin hinnan muodostumisesi virkisti myös omia muistinystyröitä. Hän raotti verhoa maailman raakakahvimarkkinoiden tilanteeseen ja kertoi kuulumisia alkuperämaamaista. Mielenkiintoista oli myös kuulla, että on tullut paljon uusia kahvikuluttajamaita maita ja ettei tuotanto tahdo pysyä kysynnän perässä. Muutkin kuin eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset ovat innostuneet kahvista. 

Vieraileva luennoitsija, saksalainen tutkija, Kerstin Linne kertoi myös ilmastonmuutoksen vaikutuksista kahvimaailmassa. Ilmastonmuutos tuntuu todella haastavan kahvialan sillä se uhkaa kahvinviljelyä elinkeinona ja vaikuttaa täten myös raakakahvin hintaan. Minusta tuntui hienolta kuulla, että myös Paulig  on mukana projektissa, joka auttaa viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen.

 

Coffee & Climate -hankkeessa viljelijöille kehitetään käytännön työkaluja yhdistämällä ilmastonmuutokseen liittyvää tutkimustietoa ja hyviksi osoittautuneita viljelykäytäntöjä. Tutustu hankkeeseen www.coffeeandclimate.org.

Seminaari toi esiin paljon tietoa kahviin liittyvistä asioista ja ulottuvuuksista, jotka eivät tavallisesti välity kuluttajille. Käy katsomassa seminaarimateriaalit ja tutustu aiheeseen syvemmin osoitteessa www.paulig.fi .

 

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

 

Tags 
makuparit
Blogimerkintä
Kellohalli
kahviseminaari
Pauligin kahviseminaari
Paulig Mexico
Paulig Kenya
Juhla Mokka Tumma Paahto
Elisa Markula
ilmastonmuutos
vaaleapaahtoinen kahvi
trendi
kahviala