Paulig Mundo jättää hyvän jälkimaun kaikille, viljelijästä kahvinjuojaan

4.7.2022

Paulig Mundo jättää hyvän jälkimaun kaikille, viljelijästä kahvinjuojaan

Uudistuneen Mundo-tuotesarjan slogan kuuluu: ”Kaikille hyvä kahvi”. Nämä kolme pientä sanaa pitävät sisällään monta eri merkitystä, jotka kaikki tekevät Mundo-kahvista hyvän. Sellaisen, että jokainen herkullisen höyryävä kahvikupillinen jättää kokonaisvaltaisesti hyvän jälkimaun. 

Tavoitteemme on olla elintarvikealan vastuullisuuden edelläkävijä. Käytännössä tämän kunnianhimoisen tavoitteen takana piilee paljon jokapäiväisiä valintoja ja määrätietoista kehitystyötä. Vastuullisuustyö on kuitenkin siitä mielenkiintoista, että se ei koskaan ole valmis. Olemme aina matkalla.

Kaikki Pauligin kahvi hankitaan vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Haluamme edelleen kehittää toimintaamme ja olla koko alan suunnannäyttäjä ja siksi kahvimme muuttuvat askel askeleelta entistä kestävämmiksi. Vastuullisuuden suhteen lippulaivatuotteemme on Mundo, josta on nyt tullut hiilineutraali. Samalla Mundo-kahvien valikoima on uusiutunut. Kaksi eri kahvimakua käsittävä sarja tunnetaan sloganistaan ”Kaikille hyvä kahvi”.    

Mundo-kahvien Brand Manager Lilli Hakanpää kertoo, että brändin ydinajatus pitää sisällään monta eri näkökulmaa.

”Mundo on tuotettu vastuullisesti huomioiden niin ympäristö kuin ihmisoikeusasiat: se on Luomu ja Reilu kauppa -sertifioitu, ja nyt siis myös hiilineutraali.” 

Hyvä kahvi myös ilmastolle 

Mundon matka hiilineutraaliksi alkoi päästölaskennasta. Paulig on selvittänyt kahviensa hiilidioksidipäästöjä yhdessä Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanssa.  

David Huisman, Pauligin kiertotalous ja ilmastohankkeista vastaava päällikkö kertoo, että laskelmat osoittavat valtaosan päästöistä syntyvän kahvin viljelystä ja vain muutama prosentin tulevan kuljetuksista, tuotannosta ja pakkauksista. Mundo-kahvien osalta päästöjä on onnistuttu vähentämään mm. tuotannon, kuljetusten ja pakkausten osalta. Kokonaispäästöt kompensoidaan Climate Impact Partners -kumppanimme kautta.  

“Ilmastonmuutosta pitää hillitä kaikin keinoin ja siksi Pauligilla on erittäin kunnianhimoiset ja tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. Haluamme puolittaa arvoketjumme kasvihuonekaasupäästöt. Saavuttaaksemme tavoitteemme ovat päästövähennykset keskiössä, mutta myös kompensoinnilla on tärkeä rooli. Kompensoinnin avulla voimme esimerkiksi ehkäistä metsäkatoa kahvin alkuperämaissamme.” 

Pakkaus sen kuin paranee 

Vaikka pakkauksen ympäristökuorma on kahvin ympäristövaikutuksia kokonaisuutena tarkastellessa pieni (noin 1-2 % kahvin hiilijalanjäljestä), ei se merkityksetön ole.  

Kati Randell, Pauligin strategisesta pakkaussuunnittelusta vastaava päällikkö kertoo, että Mundo-pakkausten laminaateissa käytetään uusiutuvia materiaaleja, joiden ansiosta niillä on jopa 45 % pienempi hiilijalanjälki kuin perinteisillä, fossiilipohjaisia muoveja sisältävillä pakkausmateriaaleilla. 

”Olen tästä erityisen ylpeä, sillä Mundo oli tietääkseni ensimmäinen kahvi maailmassa, jonka vakuumipakkauksessa otettiin käyttöön uusiutuvia materiaaleja. Haluamme laajentaa tätä ja tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki Paulig-kahvipakkaukset ovat kierrätettäviä ja vuoteen 2030 mennessä uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja”, hän summaa. 

Tällä hetkellä uusiutuvan materiaalin raaka-aine on valmistettu sokeriruo’osta, mutta tavoitteena on hyödyntää jatkossa entistä enemmän biopohjaisia raaka-aineita, jotka on valmistettu jätteistä ja sivuvirroista. 

Toisaalta hyvä pakkaus taistelee myös suurempaa ilmastohaastetta eli ruokahävikkiä vastaan. Kehitystyössä onkin tärkeää muistaa, ettei pakkauksen tärkein tehtävä, eli tuotteen laadun säilyttäminen, vaarannu. 

Hyvä tarkoittaa myös herkullista 

Palataan vielä Mundo-kahvien sloganiin ”Kaikille hyvä kahvi”. Hyvän voi tulkita myös tarkoittavan hyvänmakuista. Mundo on siis kahvi, joka maistuu jokaiselle ja jättää jälkeensä vain hyvän jälkimaun. 

”Mundo Original on paahtoasteeltaan keskitumma ja maultaan aromikkaan tasapainoinen. Se on kehitetty suomalaiseen makuun sopivaksi ja se sopii monenlaisten tarjottavien kanssa. Erinomainen arkikahvi siis”, Lilli Hakanpää kuvailee. 

”Mundo Kolumbia & Honduras taas vastaa jatkuvasti kasvavaan tummapaahtojen kysyntään ja on monivivahteinen ja luonteikas maultaan. Maussa korostuvat alkuperämaiden paahteisen pähkinäiset vivahteet. Se on kehitetty sopimaan yhteen etenkin kauramaidon kanssa ja sille täydellinen makupari on hävikkibanaanista tehty banaanileipä.” 

Back to top