Valmista aamupalaksi tai retkievääksi helppo tuorepuuro, jossa maistuu herkullinen Mundo-kahvi sekä kaakao. Puuron ainekset blendataan yhteen sileäksi vanukkaaksi, ja puuro nautitaan herkkupuurona kermavaahdon ja marjojen kera.
Resepti on vegaaninen ja gluteeniton
valmistusaika: 20 min + liotusaika
2 dl / n. 120 g cashewpähkinöitä
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl keitettyä Paulig Mundo-kahvia
0,5 dl manteli- tai muuta kasvipohjaista maitoa
4 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeutusta maun mukaan)
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl neitsytkookosöljyä
¼ tl vaniljajauhetta
pari ripausta suolaa
Tarjoiluun: kasvipohjaista vispiä (esim.kaura- tai soijavispiä) tai kookoskermavaahtoa.
Anna cashewpähkinöiden liota runsaassa vedessä kulhossa joko yön yli tai vähintään tunti. Sekoita yhteen kaurahiutaleet ja kahvi ja anna tekeytyä yön yli tai vähintään tunti.
Kun pähkinät ja hiutaleet ovat lionneet, huuhtele pähkinät ja blendaa ne yhdessä kaura-kahvi sekoituksen sekä muiden raaka-aineiden kanssa. Lisää makeutusta maun mukaan. Voit antaa puuron tekeytyä jääkaapissa vielä hetken ennen tarjoilua.
Tarjoile puuro vispatun kaura-, soija- tai kookoskermavaahdon kanssa.