Paulig Makumuotoilua - WDC 2012

8.5.2012

Pauligin WDC 2012 -vuoden teemoina makumuotoilu, laatu ja vastuullisuus.

 Paulig järjestää designpääkaupunkivuoden aikana useita tapahtumia, joissa kävijät pääsevät tutustumaan kahvin maailmaan sekä kokeilemalla että kuuntelemalla. Tapahtumissa paneudutaan muun muassa makumuotoiluun sekä kestävään kehitykseen ja vastuulliseen toimintaan kahviketjussa pavusta kuppiin.

Mitä on makumuotoilu? 

Makumuotoilulla tarkoitetaan halutunlaisten kahvituotteiden luomista, johon pystyy vain herkkäaistinen ammattilainen vuosikymmenien opiskelun jälkeen. Ammattimaistaja tunnistaakin eri kahvilajien ja -lajikkeiden ominaisuudet ja pystyy niitä yhdistelemällä muotoilemaan tasapainoisia sekoituksia. Pauligin makumuotoilu on ammattitaitoa, jota on kehitetty vuodesta 1876. Raakakahvin makuun vaikuttavat satovuosi, lajike, ilmasto ja maaperä, aivan kuten viineissä. Eri raakakahvilaatuja sekoittamalla ja paahtoasteita vaihtelemalla voidaan luoda ominaisuuksiltaan erilaisia kahvituotteita. Paulig on tunnettu perinteikkäistä kahvisekoituksistaan, joita varten Pauligin ammattimaistajat arvioivat päivittäin satoja kahvinäytteitä. Näin voidaan varmistaa oikeanlainen makukokemus ja toisaalta löytää uusia makuja uusia tuotteita varten. 

Makupareja ja seminaareja 

Pauligin kahviasiantuntijat ovat valinneet erilaisille alkuperämaakahveille ja kahvisekoituksille parhaiten sopivat makuparit käsin valmistetuista suklaakonvehdeista. Kahvin rikkaaseen maailmaan voi tutustua Makupari -tapahtumissa ja löytää maistelemalla kahvin herkullisimmat vivahteet. Makupari -tapahtumien aikataulun löydät täältä.

Makumuotoilutapahtumat jatkuvat syksyllä Tukkutorilla, jossa järjestetään myös Pauligin kahviseminaari. Seminaarissa pureudutaan muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksiin kahvin viljelyssä.