Paulig ja katutaiteilija Otto Maja yhteistyössä – Porin postitalon seinä uusiksi!

14.7.2013

Useita näyttelyitä pitänyt ja tunnustusta saanut graffititaiteilija Otto Maja maalaa Porin postitalon seinään parikymmenmetrisen tilataideteoksen. Paulig on meiningissä mukana mahdollistamassa valtavan teoksen toteutumisen. Teos on pitkäaikainen ja jää ilahduttamaan ohikulkijoita festivaalien päätyttyä.

Seinämaalauksen luonnoksessa mieshahmo istuu rauhallisesti puun alla omena kädessä. Inspiraationa on ollut ideoiden synnyn kuvaaminen. Hahmon pää on iso kahvikone, joka symboloi taiteellista työstämistä. Ideat eivät synny aikaan tai paikkaan sidottuina sattumalta vaan puhtaasta tahdosta.

”Maalaus käsittelee luomista ja ideoimista. Kun ajattelin miten ideat syntyy, tuli heti mieleen tiedemies, joka istui puun alla. Hänen päähänsä putosi omena ja siten hän keksi painovoiman”, Otto Maja avaa teoksen ideointiprosessia.

Katsojien tuntemukset luovat Majan työskentelylle merkitystä. Hän kuvaa teoksiaan tasa-arvoisiksi. Ne ovat kaikkien nähtävillä jättämättä ketään ulkopuolelle.

”Ei riitä, että maalauksen vain tekee. Siihen pitää saada jokin viesti niille ihmisille jotka näkevät sen päivittäin. Hieno juttu on se, että jos sillä yhdellä teoksella voi jollakin tavalla muuttaa ihmisten työmatkaa, että he löytävät siitä jotain uutta”, Maja pohtii.

http://www.youtube.com/watch?v=GzjI6mVjmf0

Paulig mukana tempauksessa

Paulig on näkyvästi mukana Pori Jazz -festivaaleilla. Otto Majalla on jo aikaisempia kokemuksia Porin taidemuseon kanssa ja hän on porilaisille tuttu. Tempauksella halutaan herättää myös nuorten kahvinystävien kiinnostusta.

Kuka on Otto Maja?

Otto Maja on suomalaisen katutaiteen kärkinimiä. Hän on uudenlaisen kaupunkikulttuurin puolestapuhuja, ja onnistunut lyömään itsensä läpi suomalaisen kuvataiteen kenttään. Maja osallistuu parhaillaan esillä olevaan Ars Kärsämäki -nuorten kesänäyttelyyn.

Yksi Otto Majan uran huppuhetki tähän mennessä oli Porin taidemuseossa pidetty näyttely Street Art – New Generation. Näyttelyssä esiteltiin useamman kansainvälisesti tunnetun katutaitelijan teoksia. Julkisille seinäpinnoille tehtyjen teosten lisäksi Maja maalaa tauluja ja tekee grafiikkaa.

Jäämme innolla seuraamaan työn etenemistä!