Paulig 140 vuotta: Paula tuli taloon!

Pauligin Paula on yksi Suomen vanhimmista PR-henkilöistä. Paula on toiminut Paulig-brändin persoonana ja hyvän kahvin lähettiläänä jo 66 vuoden ajan. Kokosin alle yleisimpiä kysymyksiä Paulaan liittyen, joita olen teiltä kahvinystäviltä vuoden aikana saanut.

Miksi Paulalla on yllään Sääksmäen kansallispuku?

Kuten arvata saattaa, taustalla on romanttinen tarina. Paulan tarina yltää jopa 1870-luvulle, kun nuori Gustav Paulig retkeili Sääksmäen Visavuorella. Tarina kertoo Gustavin nähneen viehättävän nuoren neidon Sääksmäen kansallispuvussa. Neito jäi nuoren miehen mieleen ja kahvipaketteihin kansallispukuinen Paula-hahmo ilmestyi ensimmäisen kerran jo 1926.

Milloin ensimmäinen Paula valittiin?

Eläväksi Paula muuttui 1950-luvulla, kun ensimmäiseksi oikeaksi Paulaksi valittiin 738 hakijan joukosta 19-vuotias Sinikka Kekki. Paulasta tuli heti valtavan suosittu vieras erilaisiin tapahtumiin. Paula esiintyi Pauligin lehti-ilmoituksissa ja mainoselokuvissa ja sai pian myös oman nimikkokahvinsa.

Montako Paulaa on ollut?

Tähän päivään mennessä on toiminut jo 19 Paulaa. Jokainen heistä on tuonut Paulan olemukseen omaa persoonallisuuttaan.

Kauanko Paulan pesti kestää?

Pisimmät pestit ovat olleet jopa kahdeksan vuoden mittaisia. Nykyään Paulan tehtävä kestää noin 2-3 vuotta.

Voiko mies hakea Paulaksi?

No tottakai, mikäli hakija kokee täyttävänsä hakukriteerit! Itseasiassa Pauli-baristasta on ollut puhetta välillä vakavasti ja joskus vähemmän vakavasti. Lähes joka kerta Paulan haussa on ollut mukana myös miesedustajia. 

Mitä Paulalle kuuluu nyt?

Keväällä 2015 Paula koki kokonaisvaltaisen uudistuksen, kun Sääksmäen kansallispuvun rinnalle tuli suunnittelukilpailun tuloksena uusi, rennompi tyyli. Nykyään Paula on vahvasti läsnä digimaailmassa ja tapaa kahvinjuojia tapahtumien lisäksi myös sosiaalisessa mediassa. Paulan uudistus on erinomainen esimerkki siitä, kuinka brändinlähettiläs mukautuu maailman muutoksiin.

Seuraa mielenkiintoista työtäni myös Snapchatin ja Instagramin puolella @pauligin_paula 

 

Rakkain terveisin

 

Maija

Pauligin 19. Paula