Paulig <3 3 Kaveria: Makupareja etsimässä

Maanantaina Vuosaaren paahtimolla oltiin jäätelötaivaassa, kun 3 Kaverin Jäätelön Sauli Saarnisto saapui Pauligille mukanaan lähes koko makukirjo heidän jäätelövalikoimastaan. Iltapäivän ohjelma oli selvillä: löytää useista kymmenistä Pauligin kahveista makuparit 3 Kaverin herkullisille jäätelöille. 

3 Kaverin Jäätelötehdas on Kontulasta kotoisin ja sen on perustanut kolme kaverusta: Heikki Huotari, Sauli Saarnisto ja Ilkka Wikholm. Kun idea perustaa jäätelötehdas syntyi, ei kaveruksilla ollut mitään tietoa jäätelönvalmistuksesta ja yrittäjät lähtivät hakemaan oppia italialaisesta Jäätelöyliopistosta. Mukaan lähti opit jäätelönvalmistukseen, mutta yksi asia päätettiin tehdä toisin kuin Italiassa – kaikki raaka-aineet kaverusten jäätelöön tullaan hankkimaan mahdollisimman läheltä ja puhtaasti tuotettuna, ilman keinotekoisia lisäaineita.

Pauligin ja 3 Kaverin Jäätelön yhteistyö alkoi kesällä 2014, kun markkinoille tuotiin 3 Kaverin Juhla Mokka –kahvijäätelö. Kaikki tietävät, että jäätelö ja kahvi ovat kuin luodut toisilleen, joten päätimme taas tehdä jotain kivaa yhdessä. Nyt tarkoituksemme oli etsiä kahveistamme ja 3 Kaverin Jäätelöistä toisiaan täydentävät makuparit.

Yhdistelmät olivat yllättäviä, ja välillä tietty jäätelö jyräsi kahvin täysin, kun taas joku kahvi teki jäätelöstä kitkerän makuista. Itseäni askarrutti kotimaisten marjojen kirpeyden toimivuus kahvin kanssa, mutta marjajäätelöillekin löytyi omat parinsa. Herkullinen Korvapuusti-jäätelö taas vaati rinnalleen ehdottomasti tummapaahtoisen kahvin. Kokeilimme myös sekoittaa blenderissä Juhla Mokka –kahvijäätelöä sekä espressoa, ja yhdistelmä nousi täyteläisyydellään monen suosikiksi.

Oma suosikkini oli ehdottomasti tummapaahtoinen Brazil -kahvi sekä 3 Kaverin Korvapuusti -jäätelö. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Seuraavan neljän viikon aikana Pauligin Facebook -sivuilla vinkataan maistelemistamme makupareista. Kesä kuluu mukavasti jäätelöä syöden! 

 

Makoisia hetkiä jäätelön ja kahvin parissa toivottaa,

Maija

Pauligin 19. Paula