#paulanuusityyli alkaa pian!

 

Saan pian Sääksmäen puvun rinnalle uuden tyylin!

1800-luvun lopussa Pauligin perustaja Gustav Paulig matkusti ympäri Suomen tutustuessaan uusiin markkina-alueisiin. Sääksmäen Visavuoren maisemissa hän kohtasi talontyttären, jolla oli yllään Sääksmäen kansallisasu. Saksasta muuttaneelle nuorelle miehelle tuo näky edusti suomalaisuutta aidoimmillaan. Vuonna 1926 Pauligin mainoksiin ilmestyi luontevasti Sääksmäen kansallisasuinen piirros-Paula. Kun Pauligin keulakuva herätettiin eloon vuonna 1950 valitsemalla ensimmäinen elävä Paula, hänen työasukseen valittiin Sääksmäen kansallispuku yrityksen perustajan nuoruusmuistoa kunnioittaen.

Paulan työnkuva on aikojen saatossa muuttunut ja vaikka Paula on persoonallaan ja esimerkiksi hiustyylillään edustanut omaa aikaansa, ei työasussa ole muuttunut kuin helman pituus. Viime keväänä alulle laitetun Paulan uudistuskampanjan tarkoituksena onkin päivittää Paulalle uusi, nykyaikaisempi tyyli. Kansallispuku tulee jäämään uuden tyylin rinnalle juhlavimpia edustustehtäviä varten, mutta varsinkin some-esiintymisiä varten luodaan Paulalle uusi, päivitetty tyyli, joka puhuttelisi varsinkin uuden sukupolven Paulan seuraajia.

Tärkeää uudessa tyylissä tulee olemaan edelleen Sääksmäen kansallispuvun värit ja kuosin piirteet, joilla taataan Paulan tunnistettavuus jatkossakin. Uudesta tyylistä huolehtivat suosittujen  tyylibloggaajien ja Aalto Yliopiston sekä Metropolian vaatetusalan opiskelijoiden muodostamat työparit. Työpareja on kaikkiaan neljä. Kukin opiskelija suunnittelee Paulalle uuden tyylin bloggaajan ideoinnin pohjalta. Uudistuksen vaiheet raportoidaan blogeissa. Ammattisuunnittelijoista ja Pauligin henkilökunnasta koostuva raati valitsee joulukuussa yhden uusista tyyleistä käytettäväksi Paulalla ja myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan.

Seuraa Paulan uudistuskampanjaa ja äänestä suosikkiasi kampanjasivulla.

Tutustu kamppiksen bloggareihin:

Si Moda

Laura de Lille

Ida365

Mmiisas/Even angels will fall

 

Päivitettyä tyyliä innolla odottaen,

 

Pauligin Paula

Noora