Paulan #reilukahvihetki haaste!

Viikko 43 on nimetty Reilun kaupan viikoksi ja haluankin heittää haasteen ja saada teidät miettimään voisiko asioita tehdä edes hieman reilummin.  

Mikä Reilu kauppa?

Reilu kauppa -merkin tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Reilun kaupan viljelmillä työntekijät saavat vähintään lakien mukaista palkkaa ja asialliset työolot. Lapsityövoiman käyttö on kielletty. Myös ympäristöstä huolehditaan vaalimalla kestävää viljelyä ja luonnon monimuotoisuutta.

Sertifikaatteja on olemassa maailmassa monia, ja on hyvä muistaa että jokaisella niistä on oma painoarvonsa.

Katso aikaisemmasta blogistani mistä Pauligin kahveista löytyy Reilun kaupan sertifikaatti. 

 

#reilukahvihetki haaste

Jaa kuva sun reilusta kahvihetkestä Facebookissa kisapostauksen kommenteissa tai Instagramissa käyttämällä tägiä #reilukahvihetki ja muista tägätä @pauligin_paula ja @pauligfi

Voit leipoa käyttämällä Reilun kaupan tuotteita, ostaa Reilun kaupan suklaata tai vaikka vain nauttia Reilun kaupan kahvista ihan sellaisenaan. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys!

Tulen arpomaan kaikkien 28.10.2018 mennessä kuvien jakaneiden kesken puoleksi vuodeksi Pauligin Reilun kaupan kahveja!

Arvonnan säännöt täältä. 

Itse suurena mokkapalojen ystävänä inspiroiduin Kodin kuvalehden mokkapaladonitsien ohjeesta, jonka halusin tehdä ns. "reilumpana reseptinä". 

Katso helppo ja super herkullinen resepti alta! 

Ohje Reilut Mokkapaladonitsit:

Mokkapaladonitsit

Ainekset:

  • 75 g voita
  •  1¼ dl Reilunkaupan sokeria
  •  1 muna
  •  2½ dl vehnäjauhoja
  •  3 rkl Reilunkaupan kaakaojauhetta
  •  1 tl leivinjauhetta
  •  1 tl vaniljasokeria
  •  4 rkl Reilunkaupan kylmää kahvijuomaa

Kuorrute:

  •  3 dl tomusokeria
  •  1 rkl Reilunkaupan kaakaojauhetta
  •  2–3 rkl Reilunkaupan kahvijuomaa
  •  1 rkl voita sulatettuna

Ohje: 

  1. Pehmennä voi mikrossa tai kattilassa. Älä sulata! Vispilöi joukkoon sokeri ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Nosta pursotinpussi tai jokin muu pussi isoon lasiin ja kääri pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin.
  4. Voitele donitsipellin syvennykset. Leikkaa taikinapussin kulma auki ja pursota taikina vuokiin. Kypsennä donitseja 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Kumoa donitsit pelliltä leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää kahvia tilkka kerrallaan. Määrään vaikuttaa se, kuinka paksua kuorrutuksesta haluat. Liian ohut kuorrutus voi imeytyä donitsiin.
  7. Pyöräytä donitsien toinen puoli kuorrutuksessa ja koristele haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä.

Kiitos Kodin kuvalehdelle inspiraatiosta :) 

 

Reilua kahvihetkeä kaikille toivottaa,

 

Maija

Pauligin Paula 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top