Paulan keittiössä

Makuparit testauksessa – Osa 4.

Ajattelin pitkästä aikaa tarttua taas kaulimen varteen kiinni ja ottaa testiin uusimman makuparivinkin: Brazil-kahvia ja banaani cup cake -leivonnainen.

Makupareja saadaan aikaan yhdistelemällä erilaisia leivonnaisia ja suklaita niille sopivien kahvien kanssa. Makupari on kahvin ja leivonnaisen yhdistelmä, jossa kumpikin osapuoli säilyttää oman identiteettinsä, mutta kuitenkin korostaa toisen parhaita puolia. Eli yhdessä nämä luovat täydellisen makuelämyksen.

Brazil on pehmeä kahvisekoitus, joka paahdetaan pääasiassa brasilialaisista Santos-pavuista. Lämpimän auringon alla kypsynyt kahvi on tasapainoinen ja viettelevän maukas. Hieman perinteistä tummempi paahto yhdistää aromit lempeäksi kokonaisuudeksi. Paahtoaste 2.

Ajattelin, että tämä pirteän keltainen yhdistelmä tuo varmasti aurinkoa näihin syksyn sateisiin ja koko ajan pimeneviin iltoihin. Enkä ollut väärässä.

Mikäpä olisikaan luonnollisempi makupari pirteän keltaiselle Brazil-kahville kuin banaanileivonnaiset! Cup cakes -leivonnaisten lisäksi Brazil kahvin makupariksi voi leipoa myös banaanikakkua. Hedelmän tuoma täyteläisyys leivoksissa tukee kahvin pehmeyttä ja hieman tummempaa paahtoastetta. Oli jännittävää kokeilla tätä makuparia, sillä Brazil-kahvia juon itse aika harvoin. Tämän makuparikokeilun jälkeen aion kyllä jatkossa useammin keittää Brazilista päiväkahvit

 

Banaani cup cake -leivonnaiset

 

Valmistusaineet

2   kananmunaa
1 dl  sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Noin 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita 
2- 3 kypsää banaania

 

Kuorrute

200g tuorejuustoa
100-125g pehmeää voita
Noin 1 dl tomusokeria
1-2 tl keltaista elintarvikeväriä 

 

Valmistusohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita voisula banaanisoseeseen. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja viimeiseksi voibanaaniseos. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Annostele taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 min..

Kuorrutus: Kuorruta leivonnaiset vasta täysin jäähtyneenä. Sekoita tuorejuusto ja voi hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri ja elintarvikeväri. Kaada kuorrute pursotuspussiin ja koristele leivokset haluamallasi tavalla.

Nauti!

 

VINKKI! Valitse reseptiin mieluiten täysin kypsiä, ruskeapilkullisia banaaneja. Voit tehdä leivokset myös ilman kuorrutusta.

Käytin kuorrutteeseen enemmän elintarvikeväriä, kuin mitä ohjeessa on, että sain väristä oikein kirkkaan keltaisen. Valitettavasti tämä kylläkin vaikutti kuorrutteen makuun, joten suosittelen pitäytymään korkeintaan yhdessä teelusikallisessa elintarvikeväriä.

Leivokset onnistuivat muuten kuitenkin aivan loistavasti ja nauttiessani iltakahveja, huomasin kuinka banaanien hedelmäisyys piristi kahvin tasapainoisuutta. Tämä toi eksotiikkaa lempeään kahvisekoitukseen ja lopputuloksena syntyi ihanan aurinkoinen ja lämmin kahvihetki synkkään syksyiltaan. Banaani ei ole oma suosikkihedelmäni leivonnaisissa, mutta tästä makuparista tuli kerta heitolla yksi lemppareistani!

Herkutteluterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›