Makuparit testauksessa – Osa 4.
Ajattelin pitkästä aikaa tarttua taas kaulimen varteen kiinni ja ottaa testiin uusimman makuparivinkin: Brazil-kahvia ja banaani cup cake -leivonnainen.
Makupareja saadaan aikaan yhdistelemällä erilaisia leivonnaisia ja suklaita niille sopivien kahvien kanssa. Makupari on kahvin ja leivonnaisen yhdistelmä, jossa kumpikin osapuoli säilyttää oman identiteettinsä, mutta kuitenkin korostaa toisen parhaita puolia. Eli yhdessä nämä luovat täydellisen makuelämyksen.
Banaani cup cake -leivonnaiset
Valmistusaineet
2 kananmunaa 1 dl sokeria 0,5 dl fariinisokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria Noin 100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita 2- 3 kypsää banaania
Kuorrute
200g tuorejuustoa 100-125g pehmeää voita Noin 1 dl tomusokeria 1-2 tl keltaista elintarvikeväriä
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Soseuta banaanit esim. haarukalla. Sekoita voisula banaanisoseeseen. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja viimeiseksi voibanaaniseos. Sekoita taikinaa varoen nuolijalla tai puuhaarukalla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Annostele taikina muffinivuokiin. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa 10-15 min..
Kuorrutus: Kuorruta leivonnaiset vasta täysin jäähtyneenä. Sekoita tuorejuusto ja voi hyvin tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri ja elintarvikeväri. Kaada kuorrute pursotuspussiin ja koristele leivokset haluamallasi tavalla.
Nauti!
Käytin kuorrutteeseen enemmän elintarvikeväriä, kuin mitä ohjeessa on, että sain väristä oikein kirkkaan keltaisen. Valitettavasti tämä kylläkin vaikutti kuorrutteen makuun, joten suosittelen pitäytymään korkeintaan yhdessä teelusikallisessa elintarvikeväriä. Leivokset onnistuivat muuten kuitenkin aivan loistavasti ja nauttiessani iltakahveja, huomasin kuinka banaanien hedelmäisyys piristi kahvin tasapainoisuutta. Tämä toi eksotiikkaa lempeään kahvisekoitukseen ja lopputuloksena syntyi ihanan aurinkoinen ja lämmin kahvihetki synkkään syksyiltaan. Banaani ei ole oma suosikkihedelmäni leivonnaisissa, mutta tästä makuparista tuli kerta heitolla yksi lemppareistani! Herkutteluterveisin Ulla Pauligin 17. Paula