Makuparit testauksessa –osa 3. Tiesitkö, että alkuperämaakahvit ovat kuin vuosikertaviinit? Ne tulevat vain yhdestä tietystä maasta ja satokausittain maku hieman vaihtelee. Kahvin makuun vaikuttavia tekijöitä ovat mm. maaperän muutokset ja sääolosuhteet. Pauligin alkuperämaakahveissa pyritään vaalimaan kahvilajikkeiden omia tunnusomaisia makupiirteitä ja niillä ei ole samaan tapaan tiettyä makuprofiilia, jolta niiden pitäisi maistua, kuten kahvisekoituksilla on. Keskitummapaahtoaste myös korostaa kahvien luontaisia makuvivahteita.
Pähkinäleivokset
Pohja
n. 100g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt!) 1,2dl pehmeää voita 2,5dl vehnäjauhoja ripaus suolaa
Sekoita tuorejuusto ja voi sekaisin. Käytä esimerkiksi ruokalusikkaa, älä vatkainta. Lisää suurin osa jauhoista(säästä hieman työstämiseen) ja suola. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään tunti.
Voitele muffinivuoka ja painele taikina kolojen pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää paperivuokia.
Täyte
1 kananmuna 1,75dl fariinisokeria 1rkl voita sulana 1tl vaniljasokeria 1,5dl pähkinöitä rouhittuina (esim. pekaanipähkinä, saksanpähkinä, cashew, mantelitkin käyvät)
Vatkaa munan rakenne hyvin rikki kulhossa. Lisää sokerit ja voi. Sekoita hyvin. Nostele sekaan pähkinät. Täytä taikinakupit.
Paista 170 asteessa 20-30 min uunin keskitasolla. Jos leivokset tummuvat liikaa, siirrä ne alatasolle. Anna jäähtyä ja nauti.
Nautinnollisia hetkiä!
Ystävällisin kahviterveisin Ulla Pauligin 17. Paula