Paulan keittiössä

 Makuparit testauksessa –osa 3.

Tiesitkö, että alkuperämaakahvit ovat kuin vuosikertaviinit? Ne tulevat vain yhdestä tietystä maasta ja satokausittain maku hieman vaihtelee. Kahvin makuun vaikuttavia tekijöitä ovat mm. maaperän muutokset ja sääolosuhteet.

Pauligin alkuperämaakahveissa pyritään vaalimaan kahvilajikkeiden omia tunnusomaisia makupiirteitä ja niillä ei ole samaan tapaan tiettyä makuprofiilia, jolta niiden pitäisi maistua, kuten kahvisekoituksilla on. Keskitummapaahtoaste myös korostaa kahvien luontaisia makuvivahteita.

Alkuperämaakahvit ovat kuin viini. Niillä kullakin on oma ainutlaatuinen ominaismakunsa, jolle myös satokausien vaihtelut antavat omat vivahteensa.

 

Alkuperämaakahvi Colombiassa voi tässä sadossa havaita voimakkaan pähkinäisen vivahteen. Kahvi on hyvin lempeä, täyteläinen ja ennen kaikkea vivahteikas. Luomusertifioinnilla varustettu alkuperämaakahvi on myös vastuullinen valinta herkuttelukahviksi.

Paulig Colombian makupariksi sopivatkin tämän takia juuri pähkinäiset leivonnaiset, jotka korostavat kahvin luontaisia aromeja.

Pressopannulla valmistettuna kahvi on täyteläisempää, koska kahvin rasva ei suodatu pois.

 

Itse kokeilin makupariyhdistelmänä Colombia-kahvia (pressopannulla valmistettuna) ja pekaani-saksanpähkinäleivoksia. Tarkka suu löytää kyllä kahvista pähkinäisen vivahteikkuuden, mutta pähkinäleivosten kanssa nautittuna kahvin ja pähkinän yhdistelmästä tulee vahvasti aistittava ja maistettava.

 

 

Paulig Colombia -kahvi yhdessä pähkinäisten leivosten kanssa muodostaa mielestäni makunystyröitä hivelevän herkutteluhetken. Kokeile myös kinuskikastikkeella kuorrutettuna.

 

 Kuvan leivosten reseptin löydät alta ja  Paulan Facebookista.

Pähkinäleivokset

Pohja

n. 100g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt!)
1,2dl pehmeää voita
2,5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sekoita tuorejuusto ja voi sekaisin. Käytä esimerkiksi ruokalusikkaa, älä vatkainta. Lisää suurin osa jauhoista(säästä hieman työstämiseen) ja suola. Anna taikinan levätä kylmässä vähintään tunti.

Voitele muffinivuoka ja painele taikina kolojen pohjalle ja reunoille. Voit myös käyttää paperivuokia.

Täyte

1 kananmuna
1,75dl fariinisokeria
1rkl voita sulana
1tl vaniljasokeria
1,5dl pähkinöitä rouhittuina
(esim. pekaanipähkinä, saksanpähkinä, cashew, mantelitkin käyvät)

Vatkaa munan rakenne hyvin rikki kulhossa. Lisää sokerit ja voi. Sekoita hyvin. Nostele sekaan pähkinät. Täytä taikinakupit.

Paista 170 asteessa 20-30 min uunin keskitasolla. Jos leivokset tummuvat liikaa, siirrä ne alatasolle. Anna jäähtyä ja nauti.

Nautinnollisia hetkiä!

 

Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›