Paulan keittiössä

Makuparit testauksessa –osa 2.

Edellisessä blogissani aloitin erilaisten kahvin ja leivonnaisten makuparien testaamisen. Nyt on aika jatkaa saman teeman puitteissa. Testivuorossa on Pauligin uusi Juhla Mokka Tumma Paahto makuparinaan perinteiset mokkapalat. On hyväksi havaittu, että vaaleapaahtoiset kahvit, kuten esimerkiksi perinteinen Juhla Mokka- tai Presidentti -kahvit sopivat pullaleivonnaisten ja vaalean maitosuklaan kanssa tarjottaviksi. Uusi Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvi taas vaatii jotain hieman voimakkaampaa makuparia, koska siinä paahtoastekin on tummempi, 2,5.  

Kahvin maku syntyy paahdossa ja yleensä raakakahvia paahdetaan 5–8 minuuttia, kunnes pavun lämpötila on 180–240 astetta. Vaaleassa paahdossa kahviin muodostuu hapokkaampi maku kuin tummapaahtoisessa kahvissa. Tummempi paahtoisessa kahvissa kahvin aromi on myös voimakkaampi.

 Miten maut tukevat toisiaan?

Maistellessa uutuuskahvia pelkästään, mustana, huomaa selvästi, että Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvin tummempi paahtoaste tuo kahvisekoitukseen lisää sävyjä. Myös perinteiselle Juhla Mokalle ominainen hapokkuus on taittunut pehmeäksi ja makuelämys on viipyilevä sekä paahteisen lämmin. Leivoin kahvin seuraksi perinteisiä mokkapaloja. Kahvin valmistin suodatinlaitteella, koska Pauligin päämaistaja Marja Touri, vinkkasi että silloin kyseisenkahvin vivahteikkuus pääsee oikeuksiinsa. Nämä makupariehdotukset ovat siis jo ennalta testattu ja Pauligin kahviammattilaiset ovat ne tarkkaan valinneet. Mokkapalojen suklaan sävyt ja kahvinen lisäys korostavat Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvin aromikkuutta. Molemmat ovat erikseen nautittuna hyviä ja ainutlaatuisia makuja, mutta yhdistettynä ne luovat täyteläisen ja mehevän makuelämyksen. Tästä kahvista taitaa tulla uusi suosikkini.

Kiinnitä sukat hyvin lahkeisiin sillä muuten tämä makuyhdistelmä saattaa pyöräyttää ne jaloistasi- Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvia ja mokkapaloja.

Reseptin kuvan leivokseen löydät  Paulan Facebookista.

Nautinnollisia kahvihetkiä!

Ystävällisin kahviterveisin Ulla Pauligin 17. Paula  

Tags 
Brazil
Blogimerkintä
Makupari
resepti
cup cake
banaani