Makuparit testauksessa –osa 2.
Edellisessä blogissani aloitin erilaisten kahvin ja leivonnaisten makuparien testaamisen. Nyt on aika jatkaa saman teeman puitteissa. Testivuorossa on Pauligin uusi Juhla Mokka Tumma Paahto makuparinaan perinteiset mokkapalat. On hyväksi havaittu, että vaaleapaahtoiset kahvit, kuten esimerkiksi perinteinen Juhla Mokka- tai Presidentti -kahvit sopivat pullaleivonnaisten ja vaalean maitosuklaan kanssa tarjottaviksi. Uusi Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvi taas vaatii jotain hieman voimakkaampaa makuparia, koska siinä paahtoastekin on tummempi, 2,5.
Miten maut tukevat toisiaan?
Maistellessa uutuuskahvia pelkästään, mustana, huomaa selvästi, että Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvin tummempi paahtoaste tuo kahvisekoitukseen lisää sävyjä. Myös perinteiselle Juhla Mokalle ominainen hapokkuus on taittunut pehmeäksi ja makuelämys on viipyilevä sekä paahteisen lämmin. Leivoin kahvin seuraksi perinteisiä mokkapaloja. Kahvin valmistin suodatinlaitteella, koska Pauligin päämaistaja Marja Touri, vinkkasi että silloin kyseisenkahvin vivahteikkuus pääsee oikeuksiinsa. Nämä makupariehdotukset ovat siis jo ennalta testattu ja Pauligin kahviammattilaiset ovat ne tarkkaan valinneet. Mokkapalojen suklaan sävyt ja kahvinen lisäys korostavat Juhla Mokka Tumma Paahto –kahvin aromikkuutta. Molemmat ovat erikseen nautittuna hyviä ja ainutlaatuisia makuja, mutta yhdistettynä ne luovat täyteläisen ja mehevän makuelämyksen. Tästä kahvista taitaa tulla uusi suosikkini.
Reseptin kuvan leivokseen löydät Paulan Facebookista.
Nautinnollisia kahvihetkiä!
Ystävällisin kahviterveisin Ulla Pauligin 17. Paula