Paulan kahvilavinkki: Naantalin Café Amandis

Naantali on tuonut minulle aina mieleen meren ja pitkät rantakadut, joiden varrella on vierekkäin kahviloita ja ravintoloita historiaa henkivissä puutaloissa. Jo keväällä olin päättänyt tekeväni kesäretken tähän kauniiseen merikaupunkiin ja kokemaan Naantalin vihdoin omin silmin. Olin myös kuullut, että siellä olisi kahvila, josta saisi maailman parhaita vohveleita ja kaupungin parasta kahvia! Päiväretkeni päämäärä oli siis selvillä.

Saavun Café Amandiksen terassille juuri mielessäni ollutta rantakatua pitkin. Kahvila sijaitsee aivan Naantalin keskustassa, merenrannalla venesatamassa. Moni muukin lomailija on löytänyt tiensä maailman parhaiden vohveleiden luokse, sillä terassilla on hieman jonoa. Jono kulkee joutuisasti ja kiinnitän huomiota vekkuliin murteeseen, joka kuuluu hymyileväisten kahvilantyöntekijöiden suista. Murteet ovat ihania!

Minulla on nyt hyvä syy tilata yksi suolainen ja yksi makea vohveli. Kaveriksi tilaan cappuccinon, jonka maku ja ulkonäkö saavat minut hymyilemään. Odotellessani vohveleita tapaan paikan perustajan Sirpan sekä hänen tyttärensä Annikan.

-Olemme tällainen todellinen perheyritys, jossa parhaimmillaan työskentelee samaan aikaan kolme sukupolvea. Varsinkin 10-vuotias Ruusu on innokas kahvila-apulainen, naurahtaa Annika.

Amandiksen perustajan Sirpan unelma oli luoda paikka, missä hyvää kahvia juodaan kauniista kupeista ja silmä lepäisi kauniissa ympäristössä.

Vihdoin tilaukseni saapuu. Vohveli on rapea ja varmasti yksi parhaista mitä olen koskaan syönyt! Täytteenä käytetään tuoreita raaka-aineita, jotka maistuvat erinomaisilta! 

-Eräs tunnettu keittiömestari kävi meillä konsultaatio-apuna luomassa vohvelin reseptiikkaa, valitsemassa raaka-aineet ja opettamassa meille vohvelin valmistuksen. Paistamme vohvelit ammattikäyttöön tarkoitetuilla vohveliraudoilla, Annika kertoo.

Ihmiset viihtyvät Amandiksessa pitkään. Terassilta on kaunis näkymä merelle ja venesataman vilskettä voisi seurata vaikka kuinka pitkään. Asiakaspaikkoja terassilta löytyy jopa 200 henkilölle ja sateen sattuessa sisälle mahtuu 50 henkilöä.

Rakennuksen historia on pitkä, sillä se on rakennettu 1800-luvun loppupuolella. Historian lisäksi Amandis henkii välittämistä ja huolenpitoa. Tämä on paikka, missä pääsee kokemaan Naantalin kahvilakulttuuria parhaimmillaan. 

Sirpa ja Annika kertovatkin, että yritystä on pyöritetty nimenomaan kokemusten ja ihanien ihmisten vuoksi. 

-Meillä käy päivässä paljon vakioasiakkaita nauttimassa kahvit suosikki kahvikupistaan, Annika kertoo.

Naantali on aina ollut matkailun ja kulttuurin kaupunki, sillä se on aikoinaan syntynyt tuottamaan palveluita luostarin vieraiden tarpeisiin. Naantalissa toimiikin paljon persoonallisia pieniä majoitusyrityksiä.

Café Amandiksesta löytyy kahvilan lisäksi kuusi huoneistoa majoitukseen, ja ne ovat kesäisin tupaten täynnä. Amandis on lähin hotelli Muumimailmasta, sillä portille on matkaa vain 100metriä! 

Ennen seuraavaa matkaasi Naantaliin maailman parhaimpien vohveleiden äärelle, käy tutustumassa Café Amandiksen kotisivuihin. Löydät heidät myös Facebookista sekä Instagramista.

 

Aurinkoista elokuuta toivottelee

 

Maija

Pauligin 19. Paula