Paulan kahvilavinkki: Kuuma Helsinki

Helsingin Punavuoresta, Albertinkadun ja Pursimiehenkadun kulmasta löytyy ihana omaleimainen kahvila nimeltään Kuuma. Kuuma tarjoaa asiakkailleen hyvän mielen lisäksi mm. tuorepuristettuja mehuja, smoothieita, raakakakkuja ja koko päivän saatavilla olevia aamiaissettejä. Vierailu kahvilaan on ollut jo pitkään agendallani, ja vihdoin kalenterini tarjosi minulle mahdollisuuden myöhäiseen aamiaiseen. Kuuma pääsi heittämällä Helsingin parhaiden kahviloiden listalleni!

Vietin rauhallisen aamupäivän aamiaisen merkeissä, sillä tänä aamuna sain nukkua hieman pidempään. Paikka oli täyttynyt lounastajista, palaveriporukoista sekä kaltaisistani hitaan aamun viettäjistä.

Paikkaa pyörittää kaksi ihanaa, energistä sisarusta, jotka selvästikin nauttivat kahvilansa pyörittämisestä. Iloinen ja lämmin tunnelma välittyi jo heti ovella. 

Kuuman tiloissa toimii myös Nest Factoryn -putiikki, josta löytyy sisustusjuttuja, käsintehtyjä tekstiilejä, kynttilöitä, koruja ja kaikkea muuta ihailtavaa siltä väliltä. 

Erilaiset aamiaissetit ovat saatavilla koko päivän. Omani piti sisällään chia-smoothiebowlin, avokadoleipää, tuorepuristettua mehua ja kahvia. Niin hyvää, niin terveellistä ja ennen kaikkea KAUNISTA! Settiin sai valita mukaan haluamansa kahvin tai teen, joten päädyin cappuccinoon. Cappuccino oli valmistettu ammattitaidolla alusta loppuun. Kuuma hankkii kahvinsa hollantilaiselta White Label -paahtimolta.

Ennen lähtöäni päätin tilata vielä inkiväärishotin orastavan flunssan vuoksi.Tämä tiukka terveyspommi poltteli keuhkoja melkoisesti, mutta jätti jälkeensä pirteän ja lämpimän olon. Ja arvatkaapas, flunssa oli kerralla nujerrettu, eikä se päässyt pilaamaan viikonloppuni suunnitelmia!

Kahvila Kuuma on avoinna ma–pe klo 8–17.00, la klo 10–16.

 

Kahviterveisin,

 

Maija

Pauligin 19. Paula