Paulan kahvilavinkki: Kissakahvila Helkatti

Meitä on olemassa kissaihmisiä ja koiraihmisiä. Minä olen ehdottomasti kissaihminen ja suunnitelmissani olikin ollut jo hetken aikaa vierailu Kissakahvilaan. Kissakahvila Helkatti sijaitsee Helsingin keskustassa ja on vakituinen koti kahdeksalle kissalle. Kahvilan asiakkaat käyvät siis "vierailulla kissojen luona". Kahvilavierailuuni kului jopa kolme tuntia kissoja seuraillen ja leikittäen, välillä myös tietysti hyvää kahvia nauttien! 

Kun kahvila on kissojen oma vaikuinen koti, Helkatissa eletään täysin eläinten ehdolla. Jokaiselle kahvilaan saapuvalle avataan ovi erikseen, jotta kissat eivät pääse karkaamaan ulos. Ystävällinen tarjoilija kertaa jokaiselle asiakkaalle kahvilan säännöt ja toimintatavat: Kissoja ei saa häiritä unien aikana tai muutenkaan nostaa syliin. Ne tulevat itse jos ovat tullakseen. Myös kahvilan herkkujen syöttäminen kissoille on kiellettyä ja kissoilla onkin omat säännölliset ruoka-ajat. Kengät jätetään eteiseen. 

Bongailen kissoja sieltä täältä. Kissanpentu nimeltään Hercules löytyy nukkumasta vessan roskakorista. Nestori tarkkailee asiakkaita kahvilan katon rajasta hyllyn päältä, jonne se on päässyt kiipeämään kiipeilytelineitä pitkin. Yksi nukkuu kassojen vieressä olevassa korissa, yksi tuolissa ja kaksi kahvilan ikkunalaudalla. 

Kestää hetken kunnes pääsen istumaan ja keskittämään ajatukseni kissoista ruokalistaan.

Kahvilan henki on hyvin ravintolamainen ja tilaukset otetaan pöydistä. Keittiö on kissoilta kiellettyä aluetta. 

Vaikka Helkatissa vieraillaan pääosin kissojen takia, tarjottaviin tuotteisiin on ehdotomasti panostettu. Kahvila tarjoaa asiakkailleen perinteisen kahvimenun lisäksi makeaa ja suolaista tarjottavaa, jotka syntyvät pääosin paikan omassa keittiössä. Itse syön aamupalaksi täytetyn croisantin, mehua sekä kahvia.

Kahvilan sisäänpääsymaksu on 5 € jokaiselta asiakkaalta ja tämä summa menee suoraan kissojen hyvinvointiin. Vierailuaika kannattaa varata etukäteen kahvilasta, sillä Helkatti ottaa asiakkaita kahvilaan vain rajallisen määrän kerralla. Helkatti on avoinna ti-la klo 11.00-19.00. 

Tutustu Kissakahvila Helkattiin täältä. 

Tämä kaveri nukkui sikeästi päiväuniaan koko vierailuni ajan mutta alkoi heräilemään juuri ennen kissojen säännöllistä ruoka-aikaa. Aika rankkaa tuo kissojen elämä...

 

Kahviterveisin,

 

Maija

Pauligin 19. Paula