Paulan kahvilavinkit: Muumi Pannarikahvila

Olette päässeet ehdottamaan minulle kivoja kahviloita ympäri Suomen, joissa voisin kesän aikana vierailla.Tutkiskelin mitä olitte minulle Kuopion suunnalta vinkanneet ja silmääni osuikin tämä ihanuus: Muumi Pannarikahvila, johon minun oli ehdottomasti päästävä tutustumaan. Kukapa ei rakastaisi pannukakkuja, saati Muumeja!

Muumi Pannarikahvila löytyy Kuopiosta, tavaratalo Carlsonin toisesta kerroksesta. Menu koostuu suolaisista ja makeista pannukakuista, sekä muista vitriinin herkuista, virvoitusjuomista ja tietysti Pauligin kahveista. Kaikki pannukakut ovat saatavina myös gluteenittomana sekä laktoosittomana. Kahvi nautitaan asiakkaan iloksi Muumimukeista – tottakai.

Kahvilan sisustus on huolella mietitty Muumi-teemaa ajatellen ja kahvilassa ollessa silmään osuu koko ajan uusia yksityiskohtia. Seinältä löytyy suuri Muumi-maalaus sekä Muumi-aiheisia  tauluja, ja jopa lamput ovat Muumeilla koristeltuja. Asiakaspaikkoja kahvilassa on noin 80 ja herkuttelun lomassa voi tehdä ostoksia, sillä myynnissä on Muumi-aiheista avaimenperiä, kirjoja sekä kortteja. 

Pääsin tapaamaan kahvilan perustajaa Ari Tuhkasta, joka kertoi että kahvila on ensimmäinen Muumikahvila Euroopassa.

”Kahvila avattiin maaliskuussa 2015 ja kiinnostus uutta teemakahvilaa kohtaan oli valtaisa. Noin 80% asiakkaista ovat turisteja ympäri Suomen mutta vierailijoita tulee paljon myös ulkomailta. Seuraava projekti onkin avata toinen muumikahvila toiseen kaupunkiin. Laajennusta on siis näkyvissä". Tuhkala paljastaa.

Minulla oli jo aika kova nälkä ajomatkani jälkeen, joten päätin tällä kertaa tilata pannukakkuni suolaisena kahvin kera. Pannukakku oli kuohkea ja maukas – juuri niinkuin pitkääkin, ja täytteet olivat tuoreita sekä herkullisia. Pannukakut paistetaan pannulla aina vain tilauksesta, joten ne ovat aina tuoreita.

Käy lukemassa lisää Kahvilan nettisivuilta sekä Facebookista.

Tänne pistäydyn ehdottomasti uudelleen. Kiitos ihanasta kahvilavinkistä!

Kahviterveisin

Maija