Paulan kahvilakiertue: Oulu

Pori Jazzien jälkeen oli hyvä hengähtää hetki kotona ja pakata tulevaa Pohjois-Suomen kiertuetta varten. Illalla 21.7. lastasin autoni yöjunaan ja matkustin kohti Oulua. Aamuni alkoi pienellä harmittavalla yllätyksellä, mutta tapaamani ihanat ja iloiset ihmiset pelastivat sen nopeasti!

Osa varmaan jo tietääkin, että olen kotoisin Rovaniemeltä. Vaikka Suomesta löytyy satoja ihania paikkoja, on pohjoiseen aina kotoisa tunnelma päästä. 

Junamatkani sujui mukavasti, mutta hakiessani auton pois autovaunusta vastassani oli ikävä yllätys - autoni eturengas oli mennyt kuljetuksen aikana rikki. Aikaa työkeikkani alkuun oli vain vajaa kaksi tuntia, joten ei auttanut muuta kuin tilata paikalle hinaaja ja pakata tavarani taksiin, jotta kerkeäisin ajoissa työkeikalle.

Kiitos VR:n työntekijälle, jonka ansiosta pääsin jatkamaan töitäni aikataulun mukaisesti!

Coffee House Oulu

Suuntasin taksilla kohti Oulun keskustan Coffee Housea, jossa kerkesin nauttimaan aamiaista ja istahtamaan hetken aamuisen sähellyksen jälkeen. Kahvilaan oli helppo löytää, sillä se sijaitsee Oulun ydinkeskustassa Rotuaarin kävelykadulla. Paikalle oli löytänyt muutama muukin nauttimaan ehkäpä aamun ensimmäistä kahvikuppia, joka on kahvilassa pavuista jauhettua vaalepaahtoista Brazil-kahvia. Kahvilassa oli ihana rauhallinen tunnelma, jonne keskustan hälinä ei päässyt välittymään.

Kahvilan vuoropäällikkö Suvi istahti kanssani aamiaiselle ja kerkesimme hieman vaihtaa kuulumisia, sillä Suvi sattuu olemaan vanha työkaverini Rovaniemen ajoilta.

Suvi kertoi, että heillä on mukavan tiivis ja hyvähenkinen työyhteisö, jossa kaikki ovat erittäin innostuneita tekemästään työstä. Voin kertoa, että sen kyllä huomasi ja hyvä fiilis välittyi myös tiskin toiselle puolen. Olen itse tehnyt töitä monessa paikassa ja mielestäni kaikista tärkeintä viihtyvyyden vuoksi on innostunut ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä toimiva työyhteisö!

Coffee Housessa on monipuolinen tarjonta suolaiseen että makean nälkään. Aamulla on tarjolla kivoja aamias-settejä, joita voi muokata mielensä mukaan. Asiakaspaikkoja on noin 100, joten tilaa luulisi aina jostain löytyvän. Varsinkin kun Amarillon terassi on myös Coffee Housen asiakkaiden käytössä. 

Coffee House on mukana Pauligin Paras kahvila 2015 -kilpailuissa ja pitänyt hyvin kärkipaikkaa, sillä kahvilan asiakkaat ovat olleet erittäin aktiivisia. Paljon onnea kilpailuun Oulun Coffee House!

Auringonpaiste pääsi yllättämään, joten päätimme Suvin kanssa käydä ilahduttamassa Rotuaarilla päivästä nauttivia ihmisiä tarjoamalla kahvia ja jääfrappea maistiaisiksi.

Kerkesin hetken hengähtämään ennen kuin jatkaisin päivääni kohti uutta vierailua. Kiitos Oulun Coffee Housen henkilökunta, oli ihana viettää aamupäivä kanssanne!

Seuraa Coffee Housen tunnelmia Instagramista.

 

Antell Kalevankulma

Seuraava vierailukohteeni oli kivenheiton päässä Rotuaarilta, joten vaikka autoni oli vielä hoidossa, pääsin helposti vaihtamaan paikkaa.

Antell on perheyritys, joka omaa yli 130-vuotisen historian. Tänään Antell on tunnettu henkilöstöravintola-, kahvila- ja leipomoalan yritys, jonka pääkonttori sekä leipomo sijaitsee Oulussa. Joka aamu Antell-kahviloihin saapuvat tuoreet ja vastaleivotut lämpimäiset.

Monipuolisen kahvivalikoiman lisäksi kahvilassa on arkisin tarjolla aamiaista, salaatti-, pasta- sekä keittolounasta sekä sunnuntaisin brunssia.

Antell Kalevankulma on myös yksi Pauligin paras kahvila 2015 -kilpailun semifinalisteista, joten oli mukava päästä tutustumaa tämän kahvilan tarjontaan ja yllättää myös heidän asiakkaansa tarjoamalla kahvia kuparipannusta.

Saavuin juuri lounasajan jälkeen, joten kahvilassa oli jo hieman rauhallisempaa. Minulle jäikin mukavasti aikaa rupatella enemmän ihmisten kanssa ja suorittaa myös Instagramissa käynnissä olleen Qstock 2015 VIP -festarilipun arvonta. 

Kahvilan henkilökunta antoi minun vielä maistaa heidän kuuluisinta ja suosituinta herkkuaan omenahyvettä reilulla määrällä vaniljakastiketta. Tuota voisin syödä melkein jokapäivä!

Kiitos Antell Kalevankulma lämpimästä vastaanotosta.

Käy tutustumassa myös Antell Kalevankulman instagramiin.

Kiitokset vielä Hartikaiselle sekä Vianorille autonrenkaan nopeasta korjaamisesta ja nopeasta sekä joustavasta palvelusta, sillä pääsin ongelmitta jatkamaan matkaani aikataulussa kohti Rovaniemeä <3

Lämpöistä elokuuta toivottelee

Maija

Pauligin 19. Paula