Paulan kahvilakiertue: Kittilä Cafe Soma

Olin kuullut, että keskellä Kittilää on suloinen, pastellinvärinen kahvila - Café Soma. En ollut pitkään aikaan päässyt Rovaniemeä pohjoisemmaksi, joten ajattelin samalla reissulla käydä myös ihastelemassa Levitunturin huipulla Lapin kaunista ja karua maisemaa. 

Paulan kahvilakiertueen viimeinen ja samalla pohjoisin etappi oli Kittilän Café Soma. Soma on mukana Pauligin Paras kahvila 2015 -kilpailussa, ja heidän asiakkaansa ovat tukeneet kahvilaa postaamalla niin houkuttelevia kuvia kahvilasta, että mielenkiintoni heräsi.

Café Somaan oli helppo löytää, sillä se sijaitsee Kittilän keskustassa, valtatien varrella.

Saavuin kahvilaan hieman ennen lounasaikaa, joten kerkesin hetkeksi istahtaa ja ihailla kahvilan ympäristöä. Kahvilassa on esillä paljon erilaisia, värikkäitä ja suloisia maalauksia. Työt paljastuvat itse kahvilan omistajan Helin taideteoksiksi.

Kahvilan nurkasta löytyy pieni soma puoti, jossa oli myynnissä suloista lahjatavaraa, kuten esimerkiksi Helin tekemiä korvakoruja ja hänen mummonsa neulomia käsitöitä.

Soma koostuu kahdesta kerroksesta. Alakerta oli kiva jatkumo suloisesta yläkerrasta. Alakerta soveltuu hyvin myös kokouskäyttöön.

Kahvila huomioi ihailtavasti paikallisia taitelijoita, sillä alakerta toimii myös taidenäyttelytilana, jonne kuka tahansa voi tuoda esille omaa taidettaan ja halutessaan myös myydä teoksiaan. Taiteen lisäksi Cafe Soma tarjoaa perjantai-iltaisin paikallisille esiintyjille mahdollisuuden päästä nousemaan kahvilan estradille.

Soman valikoima on todella monipuolinen ja listalta löytyy tuotteita raakakakuista hampurilaisiin. Valikoimasta löytyy erilaisia salaatteja sekä päivittäin vaihtuva keitto. Viikonlopuisin kahvilassa tarjoillaan brunssia. 

Käy tutustumassa Cafe Somaan kahvilan omilta nettisivuilta, josta löydät tarkemmat tiedot valikoimasta sekä tulevista tapahtumista.

Seuraa Cafe Soman meinikiä myös instagramissa sekä Facebookista.

Cafe Soman jälkeen hurautin kohti Leviä, sillä halusin päästä ihastelemaan Lapin luontoa tunturin huipulta.

 

Paluumatkan Rovaniemelle sai ajaa varovasti, sillä tielle oli eksynyt hyvin paljon poroja. Muistakaahan siis olla varovaisia autonratissa!

Rentouttavan viikonlopun vietin upeissa maisemissa mökilläni Norvajärvellä.

Kesäterveisin

Maija 

Pauligin 19. Paula