Paulan haasteessa huippukokki Teemu Laurell

Halusin lähteä viemään kahvinautintoa uusiin ulottuvuuksiin ja loihtia kahvista jotain uutta herkullista syötävää. Myönnettäköön, että taitoni keittiön puolella eivät ole kovinkaan vahvat, joten päätin heittää haasteen alan asiantuntijalle. Huippukokki Teemu Laurell päätti ottaa haasteen vastaan ja suunnitteli kahvista neljä reseptiä

Suurin osa suomalaisita muistaa Teemun vuoden 2012 Top Chef -voitosta. Karismaattinen ja rempseä raumalaissyntyinen mies teki katsojiin positiivisen vaikutuksen aidolla sympaattisella olemuksellaan, kokkaustaidoista puhumattakaan. Nykypäivänä Teemu toimii omistajana ja keittiömestarina helsinkiläisessä ravintolassa. Ravintola Shelter avasi ovensa loppukesästä Helsingin Katajanokalle ja on pitänyt Teemun kiireisenä. 

Parempaa kokkikumppania en olisi siis voinut keittiöön kanssani saada. Hienoa, että Teemu ehti irrottautua hetkeksi kanssani toisen hellan ääreen Shelterin keittiöstä. 

Tulevissa jaksoissa tulette näkemään millaisia reseptejä Teemu meille kahvista loihti. 

Millaisena raaka-aineena Teemu sitten pitää kahvia?

-Kahvi on raaka-aineena yleinen mutta myös melko mielenkiintoinen. Haastoin hieman itseäni, ja halusin käyttää myös kahvinporoja raaka-aineena, enkä pelkästään valmista kahvijuomaa. Reseptejä suunnitellessa piti erityisesti ottaa huomioon se, että kaikki kahvit ovat erilaisia. Osaan resepteistä sopi vaaleapaahtoinen kahvi, kun taas johonkin täytyi ehdottomasti käyttää tummapaahtoista kahvia. Kahvi tuo leivonnaisiin omaa makua, mutta yllätyksenä huomasin sen myös korostavan makuja. Teemu kertoo. 

En malta odottaa ensimmäisen jakson ilmestymistä, joka tapahtuu jo ensi viikolla! Ennen sitä voit virittäytyä tunnelmaan pienen teaserin kautta: 

 

Nyt kannattaa siis pysyä kuulolla!

 

Kahviterveisin,

Maija

Pauligin 19. Paula