Paulan haaste: Resepti kahvipavlova

Huippukokki Teemu Laurell sai tehtäväkseen viedä kahvinautinto uusiin ulottuvuuksiin. Haasteen innoittamana Teemu loihti neljä mieletöntä reseptiä kahvia raaka-aineena käyttäen. Kolmannessa jaksossa keittiössä valmistui herkullinen kahvipavlova. Reseptin löydät alta. 

 

Kahvi Pavlova

 

Marenki:

3 kpl kanamunan valkuaisia

150g sokeria

40 g vettä

Erottele kulhoon kananmunan valkuaiset valmiiksi. Laita sokeri sekä vesi kattilaan ja laita seos kiehumaan. Keitä noin minuutti kunnes seoksesta tulee siirappia.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovalla teholla yleiskoneessa tai käsivatkaimella ja lisää samalla siirappi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt ja rakenne muuttunut vaahtomaiseksi. Levitä seos uunipellille ja laita uuniin 90 asteeseen noin puoleksitoista tunniksi tai kunnes marenki on kuivaa. Voit halutessa käyttää myös valmismarenkia.

Täyte:

250g mascarponea

3dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

1 rkl marsalaa

2 rkl vahvaa espressokahvia

Vatkaa kuohukerma ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Sekoita kevyesti. Lisää lopuksi seokseen marsala sekä kahvi ja sekoita.

Kokoa pavlova seuraavasti: aseta pohjalle marenkilevy ja sen päälle mascarponetäytettä. Lisää jälleen päälle marenkilevy kunnes syntyy kaunis pavlova keko. Koristele mielesi mukaan.

 

 

Kahviterveisin,

 

Maija & Teemu