Paulan aurinkoinen kahvituliainen

Moni on jo varmasti huomannut kaupan hyllyille tulleen uuden pirteän värisen Juhla Mokka -kahvirasian. Sanna Mander kuvitti tämän kolmannen rasian ja halusi siinä kuvata kesäistä kahvihetkeä.

 

Inspiraatio kuvan tarinaan syntyi Sannan omasta elämästä ja siitä, kun on aikaa nauttia jokapäiväisistäkin asioista, kuten tuoreesta kahvista ja itse leivotuista pikkuleivistä. Uusi kahvirasia on oiva tuliainen juhliin ja illanistujaisiin. Kokonaisuuden kruunaavat tietysti itse tehdyt pikkuleivät, jotka sointuvat kahvirasian teeman kanssa. Tässä Paulan ohjeet maukkaisiin pikkuleipiin, jotka sulavat suussa, etenkin tuoreen Juhla Mokka -kahvin kanssa nautittuina.  Paulan shakkiruudut

  4 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl hienoa sokeria tai 1 dl tomusokeria 200 g voita tai margariinia2 rkl kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan 2 rkl kaakaojauhetta ja toiseen 2 tl vaniljasokeria. Jaa taikinat paloiksi ja pyöritä palat tangoiksi. Aseta vaaleat ja tummat tangot vierekkäin ja päällekkäin niin, että niistä muodostuu shakkiruudukko. Leikkaa pikkuleivät 3–4 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja pane ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista shakkiruutuja uunin keskiosassa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vinot suklaapikkuleivät Taikina: 125 g voita tai margariinia 1 ½ dl sokeria 1 kananmuna 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 3 rkl kaakaojauhetta Pinnalle: n. ½ dl raesokeria ( 1 kananmuna) Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeri-kaakaojauheseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Koveta taikinaa jääkaapissa noin tunti. Pyöritä taikina paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Siivuta pötköt vinoiksi paloiksi. Voitele tangot halutessasi munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 8-10 min.

 Ystävällisin kahviterveisin Ulla Pauligin 17. Paula

Tags 
Juhla Mokka
Blogimerkintä
Kahvirasia
Sanna Mander
shakkiruudut
pikkuleipä
kahvituliainen
kesä
resepti