Paula tapaa: Tytti Laironlahti Pure Hero

Ravinnerikkaat raakaruoat ovat pysynyneet jo muutaman vuoden ruokatrendien aallonharjalla. Raakaruoalla tarkoitetaan sitä, että ruoan valmistuksessa mitään raaka-ainetta ei kypsennetä yli 42 asteen. Kun minulle mainitsee sanan raakakakku, tulee mieleeni heti Pure Hero.

Pure Hero on alunperin turkulainen pienyritys, joka nousi tunnetuiksi näyttävistä raakakakuistaan. Viime syksynä Pure Hero otti suuren askeleen, kun yritys lähti mukaan Paulig Kulmaan, joka avattiin Kluuvin kauppakeskukseen Helsingissä.

 

Kertoisitko koulutuksestasi ja työhistoriastasi? 

Valmistuin Turussa ravintolakokiksi. Koulussa rakastin erityisesti käytännön juttuja! Ehdin työskennellä kokkina noin kaksi vuotta, mutta en saanut työstäni oikein sellaista paloa kuin työkaverini, jotka olivat kovin intohimoisia luomaan reseptiikkaa ja ideoimaan uutta. Aikaisempaa työkokemusta löytyy myös laajemmin ravintola-alalta, sillä olen työskennellyt keittiön lisäksi baarissa, kahviloissa ja tehnyt tarjoilijan töitä. 

Kuinka lähdit yrittäjäksi?

Vuosi 2010 oli se hetki, kun raakaruoka ja superfoodit rantautuivat Suomeen. Kiinnostuin ravinnerikkaista ruoista välittömästi, ja kaivattu innostus löytyi. Tapasin ystäväni sekä myöhemmin Pure Heron toisen omistajan Svanten vuonna 2011. Hän kannusti minua kovasti viemään raakaruokainnostustani eteenpäin. Pure avasi ovensa Turkuun toukokuussa 2013.

Tätä ei moni usko, mutta pakko paljastaa että leivoin ensimmäisen raakakakkuni vasta päivää ennen paikan avaamista! Ehkä se kuvaa myös taitelijaluonnettani jollain tapaa, eikä pitkän tähtäimen tarkat suunnitelmat ole vahvuuteni. Luotan että asiat menevät kuten niiden kuuluu.

Pure Heron Instagram-tili on täynnä upeita värikkäitä raakakakkuja, smoothieita ja tuorepuuroja. Tytti vinkkaa että kuvat kannattaa ottaa ulkona. 

Kuinka raakaruoka otettiin vastaan?

 

Esimerkiksi Turusta ei tainnut saada raakakakkuja tuolloin ollenkaan, enkä tiennyt haluavatko paikalliset edes syödä niitä! Tavoitteeni oli että saisin maksettua tällä laskuni, sillä tämä oli todella sitä mitä halusin tehdä.

Ilokseni kysyntää tuotteille tuli todella paljon ja raakakakkuja alettiin tiedustella myös erilaisiin tapahtumiin. Ensimmäisen vuoden jälkeen ajattelin että pitäisikö tätä alkaa tehdä hieman isommin, ja jo seuraavana vuonna avasimme ovemme lähempänä Turun keskustaa isommissa tiloissa. Suuremmissa tiloissa aloimme myös pitää raakakakkukursseja ja brunssia, jolloin paikkamme suosio alkoi kasvaa huimasti. Huomasin, että raakakakuistamme oli noussut puheenaihe myös Turun ulkopuolella.   

Paulig ja Pure Hero? 

 

Olen aina pitänyt Pauligin kahvia laadukkaana ja hyvänä, siksi Puressa on ollut saatavilla alusta lähtien teidän kahvianne. Syksyllä 2016 suhteemme kuitenkin syventyi, kun muutimme pikana Helsinkiin. Meille tarjoutui mahdollisuus lähteä mukaan Pauligin ensimmäiseen kahvilaan, Paulig Kulmaan. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että en oikein vieläkään tajua mitä kaikkea olemme käyneet tuolloin läpi. Nyt Pure Hero toimii siis Turun lisäksi myös Helsingissä. Tästä jos jostain myös helsinkiläiset asiakkaamme ovat saaneet riemua. On kuulema hauskaa, että turkulainen on tullut Helsinkiin. 

Aluksi toimiminen Suomen suurimmalla ostoskadulla hieman jännitti, sillä tuotteemme tulisi isojen ihmisimassojen saataville. Nyt olen yllättynyt siitä, kuinka moni saapuu Paulig Kulmaan juuri meidän raakakakkujemme - ja tietysti myös hyvän kahvin vuoksi. Paulig ja Pure Hero toimivat erinomaisesti yhdessäja olemmekin saaneet paljon kiitosta yhteistyöstä. Asiakkaat ovat kiitollisia myös siitä, että yrittäjä on läsnä. 

Jos Tytti saisi ottaa autiolle saarelle mukaan vain yhden Pure Heron raakakakun, se olisi kuulemma Minttu-suklaakakku. "Siinä on parhaimmat ravintoarvot, joten säilyisin varmaan parhaiten hengissä ja eläisin elämäni onnellisena loppuun asti sen kanssa" -nauraa Tytti. 

Pure Heron erikoisosaamista ovat ravinnerikkaat raakakakut, raakasuklaat ja superfoodpirtelötLeivonnassa ei käytetä maitotuotteita, valkoista sokeria, vehnäjauhoja tai kananmunaa. 

Pure Heron herkkuja pääset maistelemaan Helsingissä Paulig Kulmassa sekä Turussa osoitteessa Eerikinkatu 7. 

 

Kiitos haastattelusta Tytti!

 

Maija

Pauligin 19. Paula