Paula tapaa: Rosa Nenonen, Pilots Helsinki / Hyvän elämän akatemia

Paulan työssä kahvin lisäksi minua inspiroivat positiivisuutta huokuvat ihmiset, ja pyrinkin parhaani mukaan toimia myös hyvän mielen lähettiläänä. Moni on varmaan kuitenkin kanssani samaa mieltä siitä, että viimeaikoina erityisesti sosiaalisessa mediassa käydyt keskustelut ovat olleet sävyltään melko negatiivisia. Ei tarvitse mennä netin keskustelupalstoja kauemmaksi, kun kivatkin jutut kääntyvät ikäviksi. Eihän me suomalaiset voida olla näin negatiivinen kansa? Paula tapaa -juttusarjassa haluankin esitellä teille mielenkiintoisia ihmisiä eri-aloilta, joita yhdistävä tekijä on myönteinen ja periksiantamaton elämänasenne. 

Pääsin tapaamaan valloittavan Rosa Nenosen yhteistyömme puitteissa hiljattain. Mallintöiden perässä ulkomaille muuttanut Rosa alkoi 30-vuotiskriisin iskiessä miettiä, mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä. Tuolloin Rosa löysi positiivisen psykologian ja lähti opiskelemaan alaa New Yorkiin. 

Mitä sitten on positiivinen psykologia?

-Me suomalaiset tyydymme yleensä siihen, että arki, työ ja vapaa-aika rullaa ja tullaan toimeen. Meille riittää että kaikki on ihan hyvin. Ei siinäkään mitään vikaa ole, mutta miksi emme pyrkisi ”kukoistamaan”?, kysyy Rosa.

Positiivinen Psykologia siis tutkii onnellisuutta, luonteen vahvuuksia ja sitä mikä saa meidät kurkottamaan parhaimpaamme elämämme osa-alueilla.

-Meillä jokaisella on oikeus hyvään ja laadukkaaseen kahviin. Oma päiväni ei lähde käyntiin, enkä nouse sängystä ennen kun olen saanut aamukahvini nautittua. Rosa kertoo.

Pilots Helsinki – hyvän elämän akatemia

-Vuosi sitten muutettuani takaisin Suomeen minulla oli vahva tarve kertoa ihmisille positiivisesta psykologista. Lähdin miettimään kuinka viedä viestiä eteenpäin ja miten paketoin tämän niin, että ihmiset ottavat tämän vastaan ja antavat mahdollisuuden. Tästä syntyi Pilots Helsinki, hyvän elämän akatemia, Rosa kertoo.

Hyvän elämän akatemia jakaa tietoa ja taitoa merkitykselliseen elämään kurssien muodossa. Kyse on parin tunnin iltapäiväsessioista, joten viikonloppuja ei tarvitse uhrata monen päivän kursseihin. Aiheet käsittelevät ihmissuhteita, uraa, itsetuntemusta ja itsensä kehitystä. Kurssit ovat tarkoitettu niin yksilöille kuin yrityksillekin.  

-Käytännössä kuka vaan, joka haluaa motivointia ja inspirointia voi osallistua. Osallistumismaksut ovat inhimilliset ja mukaan on helppo tulla! Kursseilla vierailee luennoimassa elämän eri osa-alueiden asiantuntijoita ja käsiteltävät aiheet ovat meille jokaiselle hyvin inhimillisiä, Rosa jatkaa.

Rosan elämänasenteesta vaikuttuneena toivotankin kaikille positiivisuutta syksyyn. Positiivisella mielialalla kahvihetketkin ovat tuplasti parempia!

Tutustu Pilots Helsinkiin ja kurssitarjontaan paikan omilta nettisivuilta. Hyvän elämän akatemiassa päästään nauttimaan luentojen lomassa Pauligin kahvien tarjonnasta.

Lisää Rosasta: www.rosanenonen.com

 

Hyvänmielen terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula