Paula tapaa: Arctic Power Berries

Kahvin ja suomalaisen kahvikulttuurin lisäksi minua Paulana inspiroivat positiivista elämänasennetta säteilevät ihmiset. Usein nämä ihmiset ovat niitä, jotka omalla vilpittömyydellään ja rohkeudellaan saavuttavat elämässään jotain erikoislaatuista. Elävänä esimerkkinä ovat nämä kaksi upeaa ystävystä: Anna ja Eve, jotka saivat illanvieton yhteydessä päähänpiston perustaa yrityksen.

Anna ja Eve ovat kotoisin Lapista ja erottamaton kaksikko ala-asteen ensimmäiseltä luokalta lähtien. He ovat kiertäneet maailmaa yhdessä vuosia ja tiet veivät lopulta Lontooseen opiskeluiden perässä vuonna 2011.

Vaikka Lontoo vei tyttöjen sydämet mennessään, huomasivat he silti pian kaupungissa myös puutteita. Suomessa vieraillessaan matkalaukut täyttyivät paluumatkalle Juhla Mokka -kahvista ja suomalaisista marjajauheista. Suurkaupungin marjatarjonta ei miellyttänyt lappilaisia ja näin idea marjabisnekseen sai alkunsa. Lamput syttyivät erään illanvieton yhteydessä:

”Miksi emme myisi Lontoossa suomalaista marjaa?”

Yritys aloitettiin ilman rahaa ja sen suurempia odotuksia. Anna ja Eve olivat itse ostaneet Suomessa vieraillessaan marjajauheita sympaattiselta vanhemmalta rouvalta. He päätyivät ottamaan yhteyttä kirjeitse tähän samaiseen 89-vuotiaaseen Hilkka-mummoon. Syy, miksi tytöt päätyivät kirjoittamaan Hilkalle kirjeen, oli että he löysivät Hilkasta ainoana tietona kotiosoitteen. Kaksi viikkoa kirjeen postituksen jälkeen Anna ja Eve saivat Hilkalta puhelun, ja näin yhteistyö sai alkunsa.

Nettisivut avattiin kesäkuussa 2014. Tilauksia tippui tasaisen kasvavissa määrin ja asiat etenivät ilman suurempia vastoinkäymisiä. Myynnistä ja markkinoinnista kiinnostunut Eve hoiti sosiaalista mediaa ja Anna toimi joka paikan organisaattorina. Yhteistyö toimi ilman, että kummankaan täytyi vilkuilla olan yli toisen tekemisten perään.

Huhtikuussa 2015 yrityksen asiat etenivät harppauksella: Arctic Power Berries tuli valituksi Lontoossa start up -ohjelmaan satojen hakijoiden joukosta. Tuolloin eräs sijoittaja päätti panostaa yritykseen 50 000 puntaa. Tuo summa mahdollisti pääsyn yrityshautomon kaltaiseen puolivuotiseen ohjelmaan.  Ohjelman kautta yrityksellä on omat tilat ja apunaan kolme pitkän linjan yrittäjää, jotka toimivat neuvonantajina.

”Olemme olleet aina tyytyväisiä siitä, mihin olemme päässeet, sillä emme ole asettaneet itsellemme paineita tai suuria tavoitteita. Vastoinkäymisistäkin selviää, kun omaa asennetta, tekee asioita sydämen pohjasta ja uskoo täysin siihen mitä tekee. Matkan varrelle on osunut mitä ihmeellisempiä henkilöitä, joista kaikista on ollut suuri apu.”

Arctic Power Berries myy marjajauheita, jotka ovat 100% suomalaista marjaa, ilman mitään lisättyjä aineita tai sokereita. Marjat on kuivattu aina alle 40 asteessa, jolloin kaikki vitamiinit pysyvät tallella, jopa paremmin kuin pakastaessa. Jakelukanavat ovat Englannissa, mutta nettikauppa toimittaa marjajauheita ympäri maailmaa, jopa Havajille sekä Singaporeen.

Annan ja Even kanssa keskusteltaessa minulle heräsi vahva usko siihen, että näistä kahdesta kuullaan vielä. Jään innolla seuraamaan suomalaisen marjan maailmanvalloitusta. Voit liittyä seuraajajoukkoon Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä sekä käy tutustumassa nettisivuihin: www.arcticpowerberries.com

Inspiraatiota kesäpäivääsi toivottelee,

Maija

Pauligin 19. Paula