”PAULA. Oletko se sinä?” - Olen.

 

Näin työpaikkahakemuksen Pauligin Paulaksi Facebookissa ja kiinnostukseni heräsi. Tarkemman tarkastelun jälkeen, tiesin, että tämä ihmisläheinen työ olisi minua varten. Koko perheen kannustamana tein ja lähetin kirjeitse Pauligille työhakemuksen.

Jännittyneenä odotin kutsua haastatteluun ja monien viikkojen odotus palkittiin. Ensimmäinen haastattelu tapahtui Vuosaaren paahtimolla, jossa kaikista hakijoista valitut 30 tyttöä pääsivät yhdessä viettämään rentoa ja tietoa täynnä olevaa haastattelupäivää. Päivä oli pitkä, mutta lensi kuin siivillä ohitse ja kokemusta rikkaampana olin taas askeleen lähempänä maalia.

Vaikka sormet ja varpaat ristissä toivoinkin kutsua jatkohaastatteluihin, olin jo lämpimästi kiitollinen päästessäni kurkistamaan kahvin ihmeelliseen maailmaan edes yhden päivän verran.

Jännitys laukesi helpotukseksi, kun sain rekrytointiyritykseltä puhelun, jossa minut kutsuttiin psykologisiin testeihin. Testien jälkeen selvisin viiden joukkoon viettämään kuvauspäivää Kaapelitehtaalle. Olo oli kuin filmitähdellä konsanaan, kun ympärillä hääräsivät ihmiset niin vaatturista meikkaajaan kuin kampaajasta kuvaajaankin.

Kutkuttava ja ajoittain kiusallinen hermostukseni ja jännittämiseni kuvauksissa, sai minut kuitenkin uskomaan, että en varmasti pääsisi enää kolmen finalistin joukkoon.

Meni viikko ja puhelimeni soi. Olin varmuudeksi jo mieli maassa marjan lailla, ettei pettymys tulisi niin suurena aaltona. Mutta apeus vaihtuu riemuun, kun langan päästä pyydettiinkin saapumaan finaalipäivään paahtimolle!

Minä ja toiset kaksi hurmaavaa finalistityttöä olimme kaikki aivan yhtä ”Paulan näköisiä” kansallispuvut päällä ja valinta oli vaativaa aivan viime metreille asti.  Lopullisten haastattelujen ja raadin edessä esiintymisen jälkeen oli aika julkistaa uusi Paula. Kuvitteellisten rumpujen pärinän saattelemana nimettiin minut, Ulla Ristkari Lahdesta, Pauligin 17. Paulaksi.

Aloitan tämän työn koko sydämestäni ja haluan tuoda teille kaikille, hyvän kahvin ystäville, uusia ihania kahvielämyksiä ja viestiä kahvin aromikasta sanomaa ympäri Suomen.

Paulan 60-vuotisen historian ja juuri alkaneen oman Paula-urani kunniaksi kutsun teidät kaikki hyvän kahvin ystävät päiväkahville sunnuntaina 6.6.2010 Esplanadin puistoon klo 14-16.

Tervetuloa kanssani nauttimaan hyvästä kahvista ja tunnelmallisista hetkistä!

 Ystävällisin kahviterveisin

Ulla

Pauligin 17. Paula

Tags 
uusi Paula
Pauligin 17. Paula
Pauligin 17. Paula Ulla Ristkari
Hyvän kahvin lähettiläs
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten kohdentamiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja ›