Parissa tunnissa mestaribaristaksi

Osallistuin Paulig Instituutin järjestämälle Baristan perusteet -kurssille keväällä ja siitä lähtien tarkoituksenani on ollut vähän kehua ihanaa barista-Emmiä ja koko mahtavaa kurssia. Tässä nyt on ollut keväällä kaikenmoista, mutta tässä tämä vihdoin on! Kurssilla perehdyttiin kahvin valmistukseen kahvipavun kasvamisesta aina sen päätymiseen kahvikuppiin asti. Pauligin tehtaalla kasvoi ihan oikeita kahvipuita, joskin sato taitaa jäädä hieman vähäiseksi suomalaisten kahvinkulutukseen nähden. Kurssin parasta antia oli tietenkin espresson, cappuccinon ja kumppaneiden valmistus. Ja juominen, sitten kun ne omat tuotokset alkoivat olemaan juomakelpoisia. Melko äkkiä se kävi asiantuntevan opastuksen avulla. Itsessäni ainakin heräsi melkoinen kahvihifistelijä kurssin myötä ja voin ilomielin suositella Paulig Instituutin kursseja muillekin! Olettehan huomanneet, että Paulig tarjoaa syksyllä 15 kahvilatyöntekijälle mahdollisuuden osallistua ilmaiselle baristakurssille. Lisätietoja täältä.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top