Parasta Bonnissa

3.9.2010

Vietin kesäni Saksan Bonnissa, kauniissa Reinin varren maisemissa. Suosittelen poikkeamaan tuossa entisessä Länsi-Saksan pääkaupungissa, nykyisessä Kölnin pikkuveljessä, jos matkanne siihen suuntaan käy.

Ja mikäli löydätte itsenne Bonnin hurmaavan eksyttävästä kävelykeskustasta, suosittelen etenemään kohti yliopiston keltaista päärakennusta ja sen liepeillä sijaitsevaa Einstein Kaffee -kahvilaa. Löysin Einsteinin, kun halusin löytää paikan jossa päästä rauhassa nettiin läppärilläni. Toisella kertaa tarvitsin jälleen nettiä, mutta mieleni teki myös mieleenjäänyttä pikkulattea. Kolmannella kerralla kermainen, täyteläinen ja taiteellinen pikkulatte määritti paikan valinnan jo sellaisenaan.

Eniten pidän kahvilassa siitä, miksi sen alunperin valitsinkin: parvimainen yläkerta mahdollistaa rauhallisen työskentelyn siitä tykkääville, ja alakerta ja terassi taas sopivat paremmin ystävien tapaamiseen ja yleiseen katukuhinaan. Saksa on ylenpalttisen palvelun maa, ja suomalaiselle oli oikeasti virkistävää vaihtelua löytää kahvila, jossa tarjoilija ei koko ajan hyörinyt huolehtimassa hyvinvoinnistani. Kahvi tilattiin sikäläisittäin poikkeuksellisesti (suomalaisittain tavallisesti) sisään tullessa tiskiltä, josta se myös itse kannettiin pöytään. Ja minkä makuinen kahvi! Mitä enemmän kahviasioita on opetellut, sitä enemmän arvostaa oikein tehtyä erikoiskahvia: omassa Bonnin-tapauksessani siis ihanan espressoisen makuista, mutta kuitenkin kermaista ja pehmeää lattea. Suosittelen!

Einstein Kaffee

Am Hof 26A

53113 Bonn, Saksa