Paras kahvi joulutortulle + ohje lumihiutale joulutorttu!

Hitiksi noussut, jopa kohua aiheuttanut, lumihiutalejoulutorttu on nyt uusi tulokas, jota moni on varmasti päässyt jo kokeilemaan. Terveisiä vaan tortun keksijälle, Katille! Ensikertalaisena otin mallia tortun taitteluun videolta, eikä se ollut ollenkaan vaikeaa. Entäpä mikä kahvi on täydellinen pari joulutortulle? 

En ole koskaan ollut kauhean ahkera kotileipuri, mutta joskus saan inspiraatio-puuskan innostavista aiheista ja resepteistä. Moni on varmaan huomannut tämän lumihiutaleen muotoisen joulutortun, joka on ihastuttanut monissa medioissa. Torttu on sen verran näyttävä, että luulin sen tekemisen olevan vaikeaa, mutta onnekseni olin täysin väärässä! 

Tässä ohje, kuvien kera, jonka avulla lumihiutaleen muotoiset joulutortut syntyvät! 

1. Leikkaa torttutaikinan levyt normaalisti kahteen osaan, neliön muotoisiksi paloiksi.

2. Lisää marmeladi neliön keskiosaan ja taita neliön kaikki reunat yhteen kuvien mukaisesti.

3. Lopuksi taita vielä neliöstä tulevat reunat yhteen, jotta taikina muodostaa pallon muotoisen nyytin. Painele taikina tiukasti reunoista kiinni.

4. Käännä taitoskohta pöytää vasten ja leikkaa veitsellä neljä vekkiä läpi taikinasta. Muista jättää keskelle pieni tyhjä tila. 

5. Leikkaa vielä neljän leikatun vekin väleihin uudet vekit, jotta leikkauksia tulee yhteensä 8.

6. Muodostuu 8 sakaraa. Vedä varovasti vastakkaisista sakaroista ulospäin aina kahdesta kerrallaan niin, että sakarat ovat samalla kohdalla tortun toisella puolella. 

6. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia.

7. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla!

Entä mikä kahvi on sitten paras joulutortun kanssa?

Puhumme täällä Pauligilla paljon makupareista, eli siitä, mitkä tarjottavat ja kahvit sopivat täydellisesti toisilleen. Vähän niin kuin viineissä, kaikki tarjottava ei sovi kaikkien kahvien kanssa yhteen.

Joulutortun kanssa parhaat matchit ovat Presidentti Gold Label sekä Juhla Mokka Luomu. Molemmat ovat paahtoasteeltaan 2. Täyteläinen joulutorttu tehtynä voitaikinasta, makealla luumutäyteellä, huutaa kumppaniksi kahvia, josta löytyy hieman paahteisuutta, mutta myös pirteää hapokkuutta marjaisilla vivahteilla. Nämä ovat tasavertaiset kaverukset, jotka saavat toisistaan parhaat puolet esiin! 

Muistutan vielä, että nämä makupari-suositukset pätevät parhaiten silloin kun kahvi juodaan mustana, jotta sen ominaismaku tulee parhaiten esiin. En kuitenkaan usko, että kahvin ja joulutortun yhdistelmä (kahvinlaadusta riippumatta) voi mennä kauheasti metsään! :) 

 

Ihanaa joulun odotusta!

Terveisin,

 

Maija

Pauligin Paula 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top