Pakkaspäivää viettäessä...

Tervehdys täältä Levi-tunturin juurelta! Tämän viikon reissu on johdatellut minut hiihtolomalaisten pariin tänne pohjoiseen. Etukäteen olin suunnitellut tekeväni työpäivän jälkeen hiihtoretken, jonka olisi kruunannut oikeat nokipannukahvit. Nyt pakkasen nipistellessä napakkaan muutin suunnitelmia ja taidan nauttia cappucinon lämpimässä kahvilassa...

Niille rohkeimmille jotka kuitenkin päättävät uhmata säätä, haluan antaa vinkit hyvän pannukahvin valmistamiseen. Ensin kiehauta pannussa raikasta, kylmää vettä. Kun vesi kiehuu, lisää yksi mitallinen (7 gr) pannujauhettua kahvia vesikupillista kohti sekä yksi mitallinen "pannulle". Kuohauta kahvi kerran ja siirrä sitten hautumaan 4-5 minuutiksi. Älä keitä. Jos mahdollista, kaada kahvi valmiiksi lämmitettyyn tarjoilukannuun. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Ja sitten vielä vinkki niille, jotka päättävät pakkaspäivän kunniaksi tehdä saman valinnan kuin minä. Kun tilaat seuraavan kerran kahvilassa cappuncinon tai vaikkapa latten, piristäpä kahviasi makusiirapilla. Tiedustele baristalta heidän siirappivalikoimaansa ja valitse mieleinen. Sitten vain sormet kuuman kupin ympärille lämpiämään...

Tags 
Blogimerkintä
pannukahvi
maustaminen
vinkki