Pääsiäisen makupari: mikä kahvi mämmin kanssa?

Pääsiäisen jälkiruokapöydässä mämmin kanssa tarjotaan tietysti kahvit, mutta mikä kahvi sopii parhaiten yhteen mämmin kanssa? Testasimme, mitkä kahveistamme maistuvat parhaiten tämän perinneherkun kanssa eri lisukkeilla nautittuna.

Pääsiäiseen kuuluvat tärkeänä osana eri herkut, joista mielipiteitä jakavin on varmasti jälkiruokapöydän mämmi! Tuo rakastettu ja vihattu tummanpuhuva herkku maistuu monella tapaa: maidon, kerman ja vaniljakastikkeen kanssa tai sellaisenaan. Mämmin kanssa tarjoiltavaksi sopii loistavasti kupillinen kahvia ja rohkeimmat voivat kokeilla lorauttaa tilkan kahvia suoraan mämmin sekaan.

Mämmi pääsiäinen

Parhaat mämmi ja kahvi -makuparit

Kuten viinien, myös kahvin kanssa tietyt makuyhdistelmät toimivat paremmin kuin toiset. Päämaistajamme testasi eri mämmiyhdistelmiä kahvien kanssa löytääkseen parhaiten toisiaan täydentävät mämmi ja kahvi -makuparit. Testissä olivat mukana Juhla Mokka, Mundo ja Café Havana. Listasimme vinkit, mikä kahvi kannattaa valita sen perusteella, miten syöt mämmisi.

  • Mämmin ja kerman kanssa valitse Juhla Mokka tai Mundo. Juhla Mokka ja mämmi kermalla nautittuna muodostavat ihanan pehmeän, kermaisen ja miellyttävän makuelämyksen. Myös Mundo on oikein hyvä ja maukas pari tälle yhdistelmälle.
  • Mämmin ja maiton kanssa valitse Mundo. Mundo ja mämmi maidolla ovat mukavan tasapainoinen ja sopiva pari.
  • Mämmin ja vaniljakastikkeen kanssa valitse Juhla Mokka tai Mundo. Juhla Mokka tuo erityisen hyvin esiin yhdistelmän lempeän, jälkiruokamaisen tunnelman. Mundon kanssa annoksen toffeinen makeus korostuu huippuunsa.
Mämmi ja Mundo

Mämmi ja kahvi sopivat loistavasti yhteen, mutta jotkut yhdistelmät toimivat paremmin yhteen kuin toiset. Toisin kuin Juhla Mokka ja Mundo, Café Havana ei makuprofiililtaan erityisesti sointunut yhteen mämmin kanssa. Jos siis haluat hioa tämän pääsiäisen herkkuhetken huippuunsa, valitse tarjoiltava kahvi sen perusteella, miten syöt mämmisi.

Jos rakastat mämmiä kaikissa sen muodoissa tai et ole varma miten muulle pöytäseurueelle tämä perinneherkku maistuu, on helppo kahvivalinta mämmin kanssa nautittavaksi Mundo. Mundo imartelee mämmin makumaailmaa monipuolisesti eri lisukkeiden kanssa ja on siksi varma valinta!

Mämmi ja Juhla Mokka

Muut hyödylliset vinkit pääsiäisen juhlapöytään

  • Täältä voit tarkistaa, paljonko kahvia kannattaa keittää suhteessa juojien määrään.
  • Jos kaipaat vinkkejä pääsiäispöydän tarjoiluihin, katso ohje herkulliseen mämmikreemiin.
  • Tilaa kahvit kotiin Paulig Shopista.

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top