P-kirjain on Paulig-logon peruskallio

28.2.2019

Pauligin logo on elänyt lähes 143 vuoden aikana ajan hengessä ja uudistanut taipaleen aikana ilmettään perheyrityksen kasvaessa ja kansainvälistyessä. Pauligin P-kirjain on säilynyt logossa kuitenkin matkan ensiaskeleilta alkaen ja on tänäkin päivänä vahva osa Pauligin yritysilmettä. Kurkistetaan Paulig-logojen pitkään ja vaiherikkaaseen taipaleeseen! 

Toukokuussa 143 vuotta täyttävä Paulig-konserni on elänyt logollaan ajan hengessä mukana ja päivittänyt sitä pitkän taipaleensa aikana yrityksen kasvaessa ja brändikattauksen monipuolistuessa. Alkukirjain P on muodostanut logon peruskallion ensiaskeleista alkaen, mutta logon väritys ja fonttityyli ovat uusineet vaatteensa vuosien vieriessä. Kurkistetaan, mistä kaikki oikein alkoi.

Piirretystä P-kirjaimesta viiteen makuympyrään

P-logo

Pauligin perustaja Gustav Paulig halusi erottautua kilpailijoista omalla liikemerkillä jo yrityksen alkuvuosina. Hän piirsi P-tunnuksen, jota käytettiin Pauligin pakkauksissa, ilmoituksissa ja yrityksen kirjeenvaihdossa. Suomen teollisuushallitus rekisteröi vinoneliön muotoisen P-merkin Gustav Pauligin höyrypaahteisen kahvin tavaramerkiksi 12.1.1905. 1900-luvun alkukymmenillä P-merkki pääsi kunniapaikalle myös Pauligin lippuun, jota käytettiin mm. varustamolippuna merellä. Kun Paulig alkoi pakata kahvia kuluttajapakkauksiin vuonna 1924, P kehystettiin pakkauksiin kampareunuksella. Tästä merkkimuunnoksesta kuitenkin luovuttiin noin vuonna 1950.

paulig logo 1958

Vuonna 1958 Pauligille suunniteltiin Yhdysvalloissa ensimmäinen virallinen logo. Logo sai oman kirjasintyyppinsä, ja yrityksen alkuvuosilta tuttu P-merkki pääsi Paulig-logon i-kirjaimen pisteeksi.

paulig logo 1967

Muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1960 mainostoimisto Taucher suunnitteli Pauligille puolestaan kirjainkooltaan aiempaa matalamman logon.

paulig logo 1977

Jo tutuksi tullutta logoa uudistettiin vuonna 1979. Päivityksen myötä Pauligin kahvit saivat tunnusvärikseen ruskean ja yrityksen pakastetuotteet merkittiin punaisella logolla.

paulig punainen logo 1984

Vuonna 1984 logon alle piirrettiin tunnusviiva, joka symboloi jatkuvuutta pitkästä perinteisestä taipaleesta tulevaisuuden kasvuun, dynaamisuutta ja yrityksen vahvaa suuntaa eteenpäin.
 

paulig group sininen logo

1980- ja 1990-lukujen vaihteessa Paulig keskitti toimintansa kahvin ja mausteiden ympärille sekä alkoi panostaa perheyrityksen kansainvälistymiseen. Pauligista kasvoi usean brändin talo, minkä myötä yritys- ja kuluttajabrändit saivat omat logonsa. Uudessa sinipohjaisessa yrityslogossa säilytettiin yrityksen ensimetreiltä tuttu vinoneliö, johon sijoitettiin P-kirjaimen lisäksi vihreä kasvi. Se symboloi Pauligin ydinliiketoimintaa eli kahvia ja mausteita.
 

paulig logo exploring great taste pikkulogo

Pauligin nykyinen logo kuvaa perheyrityksemme ydinajatusta makujen tutkimusmatkailusta. Logon värikkäät ympyrät kuvaavat viittä perusmakua: makeaa, hapanta, suolaista, karvasta ja umamia. Vuosien aikana Paulig-perheyrityksestä on kasvanut vahva kansainvälinen ruokatalo, ja makuympyrät kertovat tarinaa tuotevalikoimiemme laajuudesta ja monipuolisuudesta. Meille on myös tärkeää, että toiminnastamme jää aina hyvä jälkimaku!

Lue lisää Pauligin historiasta.