Oppitunti herkulliseen jälkiruokamaailmaan ja ruokakuvaukseen

14.3.2013

Lokakuussa järjestetyssä Gloria Blog Awards -gaalassa Pauligin sponsoroiman Kaunein ruokablogi -kategorian voitto meni Riikka Karppisen Vatsasekaisin Kilinkolin -blogille. Riikan palkintopäivään kuului, muun muassa Top Chef -ohjelman juontajana tunnetun, Pipsa Hurmerinnan kehittämien jälkiruokien kuvaamista muotikuvaaja Nina Merikallion ohjeistuksella.

Päivä järjestettiin Viewmastersin galleria Laboratoryssä. Pipsan näppärissä käsissä valmistuivat herkulliset Cafe Affogato ja Blondies, joiden kuvaamista eri tavoin stailattuna Riikka harjoitteli Ninan opastuksella.

Valitut jälkiruuat olivat haastavia kuvattavia, sillä Cafe Affogato on jäätelöpohjainen kahvijuoma ja Blondies, brownie-tyyppinen litteä leivonnainen. Haasteena kuvaamisessa on saada ruuat näyttämään suussa sulavan herkullisilta ja näyttäviltä. Ammattilaisten vinkeillä vaikeimmatkin kuvattavat saatiin näyttämään kameran edessä juuri niin herkullisilta, kuin ne todellisuudessa näyttivät. Tarkastellessaan Riikan ottamia kuvia Nina totesi, että blogia tehdessä Riikalle on jo kehittynyt oma tyyli kuvata. ”Blogia lukiessa huomaa, että hän tekee sitä hyvällä fiiliksellä ja intohimolla,” arvioi Nina. Loistava hymy Riikan kasvoilla vihjaili myös päivän sankarin olevan tyytyväinen päivän kulkuun. ”Tosi kivaa on ollut. Päivän opeista tulee varmasti olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa,” huokasi onnellinen voittaja.

Kotona Riikan oma ”kuvausstudio” on sijoitettu keskeiselle paikalle olohuoneeseen, ja intohimoisen kuvaajan tuleekin käytettyä sitä lähes joka päivä. Suinkaan kaikki kuvat eivät kuitenkaan julkaistuksi päädy, sillä toisinaan kuvaukset onnistuvat paremmin kuin toisinaan. Nina antoi päivän mittaan hyviä vinkkejä, kuinka esimerkiksi kotona löytyviä tavaroita voi käyttää kuvaamisessa eri tavoin avuksi. Mukava päivä kului nopeasti herkutellen, kuvaten ja kaikille yhteisestä kiinnostuksen kohteesta jutustellen.