Onko ruskeilla ja valkoisilla suodatinpapereilla eroa?

11.6.2019

Melitta-suodatinpusseja on sekä ruskeita että valkoisia. Molemmat vaihtoehdot ovat ympäristöystävällinen valinta ja uuttavat hyvän kahvin. Melitta-suodatinpussit ovat biohajoavia ja ne voi mainiosti kompostoida.  

Suodatinpussien korkea laatu perustuu tasaiseen kuiturakenteeseen, joka mahdollistaa kahvin tasaisen uuttumisen. Kotikonsti on katsoa suodatinpussia valoa vasten. Jos kuiturakenne on epätasainen, ei kahvin uuttuminenkaan ole paras mahdollinen.   

Melittan ruskeat ja valkoiset suodatinpussit ovat lähes yhtä suosittuja. Valinta on makuasia. Valkoiset suodatinpaperit valmistetaan happivalkaistusta selluloosasta eikä prosessissa käytetä kemikaaleja kuten klooria. Ruskeiden suodatinpaperien raaka-aine on valkaisematon selluloosa. Kaikkein tarkimmat kahviharrastajat ovat sitä mieltä, että valkaistu paperi ei maistu eikä tuoksu yhtä vahvasti kuin valkaisematon.

Melitta-suodatinpapereiden kuiturakenne koostuu mikroskooppisen pienistä aromihuokosista, jotka varmistavat, että vesi valuu suodattimen läpi ihanteellisella nopeudella irrottaen tarkasti kahvin aromit.

Aromivyöhykkeiden määrää ja paikkaa säätelemällä voidaan vaikuttaa kahvin uuttumiseen. Esim. Melitta Intense suodatinpapereissa aromihuokoset ovat hyvin hienojakoisia ja suodatusaika hidastuu. Kahvielämyksestä tulee näin täyteläinen ja voimakas silloinkin, kun kahvia valmistetaan pieniä määriä.

Valitse oikean kokoinen suodatinpussi ja taittele reunat, kun laitat pussin paikoilleen.

Nautinnollisia kahvihetkiä kuluttajapalvelusta!

  

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top