NENÄNPÄÄ KOHTI JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2009

Vuosi on rientänyt vauhdilla siihen pisteeseen, että on Paulankin aika rauhoittua ja siirtää vauhtivaihde rauhalliseen joulun viettoon. Jo pelkästään vilkaisu kalenteriin tasaa ajatukset joulun tunnelmiin, sillä lähes kaikki varaukset alkavat sanalla joulu. Pauligilla henkilökunta aloittaa perinteisesti joulun vieton ensimmäisenä adventtisunnuntaina lasten joulujuhlalla. Tänäkin vuonna paikalle saapui pieniä ja vähän suurempia tonttulakkipäisiä juhlijoita. Vanhemmat ja isovanhemmat saattelivat lapsukaisia sisälle, jossa tarjolla oli joulun herkkuja, puuroa ja joulutorttuja, sekä paljon ohjelmaa. Tänä vuonna paikalle oli saapunut myös Turun Linnateatterin Sotta Pyttynen. Joulujuhla huipentuu perinteisesti joulupukin vierailuun, niin tänäkin vuonna. Kaikki lapset uskaltautuivat joulupukin juttusille, olivatpa muutamat ottaneet jopa lahjatoivelistansa mukaan. Näin varmistui, että tämän joulun toiveet menevät varmasti perille oikeaan osoitteeseen.

Pauligin henkilökunta viettää pitkien perinteiden mukaan myös yhteisen jouluhartaushetken. Koska tehdas toimii aamu- ja iltavuoroissa, järjestetään hartauksia kaksin kappalein, niin että kaikki pääsevät mukaan. Hartautta varten Pauligin kahvila Barista kokee hetkellisen muodonmuutoksen. Pitkille pöydille levitetään valkeat liinat ja pöytiin katetaan kultaiset kahvikupit. Punaiset joulutähdet ja pitkät kynttilät viimeistelevät kahvipöytien kattauksen. Hartaus etenee aina perinteiseen tapaan, kaikille tarjoillaan ensin kahvit ja sen jälkeen vietetään yhteinen hartaushetki. Kallahden peruskoulun kuoro osallistuu myös hartauteen ja tarjoilee meille suloisia joulusävelmiä. Hartauksien jälkeen töitä tehdään vielä muutama päivä ennen joululomalle vetäytymistä.

Paulankin ohjelmaan on järjestetty joulutauko. Minä aion viettää joululomani kotona perheen ja ystävien seurasta nautiskellen. Joululomallani aion nukkua niin paljon kuin nukuttaa, kahvitella kotona ja kaupungilla, ulkoilla ja levätä. Tiedän, että jo muutaman vapaapäivän jälkeen alan kaivata tekemistä ja menemistä. Tammikuun pyörähtäessä käyntiin näkyvät Paulan autosta taas vain punaiset takavalot, kun innoissani mennä viipotan pitkin Suomen maanteitä.

Vuoden vaihtuessa on aika tehdä myös perinteiset uuden vuoden lupaukset. Nyt kannattaakin käydä esittämässä omat toiveensa tulevalle vuodelle Presidentti-kahvin nettisivuilla. Siellä toivomuksesi saa aikaan upean tähdenlennon ja jää tuikkimaan tähdeksi tummalle yötaivaalle. Minun lupaukseni vuodelle 2009 on aikomus nukkua riittävästi: ajoissa nukkumaan ja pirteänä hereille. Aika näyttää maltanko pitää lupauksestani kiinni...

Tags 
Joulu
joulujuhla
Blogimerkintä