Neljä askelta jouluun: Mamma Mia mikä maustekakku!

 

Italialaishenkinen joulukakku vain paranee, jos maku saa vetäytyä muutaman päivän!

Tämä ihanan mausteinen italialaistyylinen kakku kruunaa joulupöydän! Parhaimmillaan tämä kakku on muutaman päivän vanhana ja säilyy hyvänä jääkaapissa jopa useamman viikon. Kakun voi siis hyvin valmistaa joulunajan vierasvaraksi tai aaton kahvipöytään hyvissä ajoin.

 

Italialaistyylinen maustekakku:

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl siirappia

1 tl Santa Maria neilikkaa, jauhettua

1 tl Santa Maria kanelia, jauhettua

1 tl Santa Maria inkivääriä, jauhettua

½ tl Santa Maria kardemummaa, jauhettua

1½ dl rusinoita + ½ dl vaaleaa glögiä tai omenamehua

1 dl vahvaa kahvijuomaa, esim Presidentti tumma paahto

100 g (1½ dl) sulatettua voita tai margariinia

75 g vihreitä kirsikoita

1½ tl ruokasoodaa

4½ dl vehnäjauhoja

 

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

2. Mittaa rusinat ja glögijuoma kattilaan. Kiehauta, nosta liedeltä ja jäähdytä.

3. Sekoita ruokasooda, mausteet ja pilkotut kirsikat vehnäjauhoihin.

4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

5. Lisää munavaahtoon siirappi, voisula, kahvijuoma, jauhoseos ja rusinat.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se alkaa irrota vuoan reunoista.

 

Tämä kakku saa huokaisemaan: Mamma mia!

 

Hyvää joulunodotusta!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top