Ne Oikeat eli sunnuntailöytö kirpputorilta

20.11.2011

"Siis eikö näiden kivijalkakirppareiden olisi fiksua olla auki juuri sunnuntaisin?", mutisin tänään ollessamme kävelyllä aurinkoisen Helsingin Vallilan kirppiskortteleissa. Ovet ei auenneet meille. Päätimme tehdä vielä yhden lenkin Hämeentien kautta, ihan vaan kaiken varalta. Ja se kannatti: Kirpputori Metka (Hämeentie 78, Helsinki) oli kuin olikin auki sunnuntaista huolimatta!

En todellakaan ole kirppishai. Yleensä oikein mikään ei vaan iske, tai ei ainakaan kohtaa omia tarpeita. Mutta kuinkas nyt kävikään?

Olin jo pitkään pähkinyt, että pitäisi löytää kunnollinen setti kahville ja teelle sopivia kuppeja, tasseja sekä voileipälautasia. Sellaisia, jotka ilahduttaisi itseä, ja jotka voisi kattaa vieraillekin. Hankinta on kuitenkin hieman lykkääntynyt, jokusen vuoden ainakin. Käytettyä olis hyvä olla, ei liian fiiniä, jotenkin hauskaa, mutta kuitenkin edes hippusen verran hienoa. Vaatimuksia riitti. Ja eipä sillä, aika pitkälle sitä oikeastikin pärjää juomalla kahvinsa muumimukeista ja syömällä oheisherkut esimerkiksi pakasterasioiden kansien päältä. Ainakin niin pitkälle, että kohtaa Ne Oikeat.

Ja näissä kuvissa Ne Oikeat nyt hehkuvat elegantin englantilaisessa maalaisloistossaan: vihertävän kukikkaat kuppi-, tassi-, ja lautaskuutoset! Ihanan tavalliset ja absurdin maalaisromanttiset, mutta jollain omituisella tavalla heti kuin kotonaan. Hintaa yhteensä 18 euroa, kaupan päälle hyvä mieli.

p.s. Metkalla ei ole nettisivuja, mutta Reportteri Putkisen blogista näkyy löytyvän maaliskuista juttua kyseisestä kirpparista.