Kahvit isolle porukalle valmistuvat kätevästi kattilassa

14.5.2019

Paljonko kahvia varataan isolle porukalle kahvittelijoita? Poimi vinkit juhlakahvitusta varten.

Paljonko kahvia varataan isolle porukalle kahvittelijoita? Poimi vinkit juhlakahvitusta varten.

Suurelle joukolle pannukahvin voi valmistaa mainiosti kattilassa. Valmistitpa kahvin suodatinkeittimellä, kattilassa tai pannussa, hyvän kahvijuoman perustana ovat oikeanlainen kahvi ja raikas, puhdas vesi. Käytä aina puhtaita valmistusastioita. Älä säästele kahvissa, sillä laiha kahvi ei kaunista eikä virkistä ketään.

Montako kuppia valmistetaan? Näissä ohjeissa kahvia on varattu kolme kupillista (1,25dl) vierasta kohden.

Vieraita             Vettä                  Pannukahvia                                Valmista juomaa

5                           2 l                         130g (3 dl)                                 noin 16 kupillista

10                        3 l                         200g ( 5 dl )                                noin 20 kupillista

25                        8 l                         520g (12 dl)                                noin 66 kupillista

50                        15 l                      1 kg  (25 dl)                                 noin 100 kahvikupillista

Tässä mainittu veden ja kahvijauheen suhde on suositus. Kuppia (1,25 dl) kohden tarvitset yhden mitallisen (7-8g) kahvia. 1 dl kahvijauhetta painaa noin 45g.

Pannukahvin valmistaminen kattilassa reilusta paketillisesta pannukahvia:

  1. Mittaa kymmenen litran kattilaan 8 l raikasta kylmää vettä ja keitä vesi kiehuvaksi.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita kahvijauhe veteen.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kahvin pulpahtaa, älä kiehuta.
  4. Laita kuohautuksen jälkeen kansi päälle ja anna kahvin tekeytyä 4-5 minuuttia, jotta kahvin makuaineet ja aromit pääsevät irtoamaan ja purut laskeutuvat pohjalle.
  5. Kaada kahvi esilämmitettyihin tarjoiluastioihin. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Kahvi on valmis tarjottavaksi.

Tarjoile kahvi aina tuoreena. Suositeltava tarjoilulämpötila on 75-80 astetta. Ylimääräinen kahvi säilyy termospullossa muutaman tunnin.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top