Näin valmistat hyvää suodatinkahvia

6.11.2018

Suomalaisista kahvinjuojista 9/10 valmistaa kahvinsa suodatinkeittimellä

Hyvän kahvin valmistaminen onnistuu jokaiselta, kun ottaa huomioon muutaman tärkeän seikan. Kahvin makuun vaikuttavat ennen kaikkea kahvijauheen määrä, tuoreus ja jauhatusaste sekä kahvilaitteen puhtaus ja uuttolämpötila.

Ostaessasi kahvilaitetta tarkista myyjältä, että laite kuumentaa veden riittävän kuumaksi eli 92-96 asteeseen. Kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten sen oikean maun ja aromit. Jos valmistusvesi ei ole riittävän kuumaa, kahvi saattaa maistua laihalta oikeasta annostuksesta huolimatta. Suodattimen ja suodatinpaperin koot tulee vastata toisiaan.  Varmista siis suodattimen koko laitteesta tai ohjekirjasta, ennen kuin suuntaat suodatinpaperiostoksille.

Valitse mieleisesi tumma- tai vaaleapaahtoinen kahvi, jonka pakkauksessa on suodatinlaitteen kuva. Näin varmistat kahvin oikean jauhatusasteen.


 


Paahtoaste ilmenee paketissa olevasta paahtoastemittarista, jonka asteikko on 1-5. Vaaleassa paahdossa (1-2) kahveissa on runsaasti hapokkuutta ja niiden luontaiset erityispiirteet tulevat parhaiten esiin. Tummapaahtoisessa kahvissa (3-5) taas makeat ominaisuudet ovat voimistuneet, mutta hapokkuus on saattanut jo heiketä.


 

Kahvilaitteissa mittayksikkö on yksi kuppi eli 1,25 dl. Mittaa kahvia yksi kahvimitallinen (7 g) kuppia kohti. Kahvimittoja on saatavilla hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista sekä verkkokaupastamme Annostele raikas, kylmä vesi laitteen vesisäiliöön erillisellä puhtaalla kannulla.

Säilytä avattu kahvipakkaus tiiviisti suljettuna. Jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, siirrä se jääkaappiin hyvin suljettuna säilytysrasiassa.

Maistuvia kahvihetkiä!

Terveisin Marjo, kuluttajapalvelusta

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top