Muista mummoasi!

Hakiessani viime keväänä Paulan työtehtävään, kerroin jo videohaastatteluissa, että Paulana haluaisin ottaa kantaa tärkeään aiheeseen eli vanhusten yksinäisyyteen. Pitkiä aikoja omissa oloissaan viettävien vanhusten elämässä kohtaamisten merkitys korostuu ja muiden ihmisten tapaamisella on suuri vaikutus hyvinvointiin.  

Kahvikupin äärellä kohtaaminen on aina hyvin luontevaa ja läsnäolevaa. Olen hyvin iloinen, että nyt voin olla mukana tapaamassa vanhuksia, joiden elämänkokemuksen tuomaa viisautta arvostan äärettömästi. Mielestäni pysähdymme liian harvoin juttutuokioon vanhempien ihmisten kanssa, vaikka he löytyisivät aivan läheltäkin.

 

Kuluvalla viikolla starttaa Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan juhlakahvilakiertue. Ystäväpiiri-toiminta on vähentänyt iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä jo 10 vuotta.  Seuraavan kahden viikon aikana vierailen viidellä eri paikkakunnalla juhlakahvitapahtumissa, joissa yhdistyvät luonnollisella tavalla kahvihetki ja välittäminen.

Toivottavasti Paulan läsnäolo tapahtumissa herättää juhlavieraissa muistoja, joista voimme käydä yhdessä vilkasta keskustelua! 

Haastankin teistä jokaisen ajattelemaan, että löytyykö lähipiiristäsi vanhus, jota vierailusi tai pelkkä soittosi ilahduttaisi? Yksi puhelinsoittokin voi olla toiselle ihmiselle todella iloinen asia ja vaatii meiltä loppupeleissä niin vähän.

 

Ystävällisin ja välittävin terveisin

 

Maija

Pauligin 19. Paula