Muilla mailla vierahilla – Paula vieraili Virossa!

Viime viikolla tein nopean pyrähdyksen Suomenlahden toiselle puolen, etelänaapuriimme Viroon. Maanantaina vierailin Pauligin ja Santa Marian uudella konttorilla Mustamäellä. Vastaanotto oli erittäin lämmin!  

Kerroin virolaisille kollegoille Paulan historiasta, työstä sekä tulevasta tyyliuudistuksesta. Esityksen jälkeen sain vastata runsaaseen kysymystulvaan – tämän tein tietenkin enemmän kuin mielelläni! Oli mukava huomata, että Paulan työ ja erityisesti työasuni herättää kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella! Sain osakseni myös virolaista vieraanvaraisuutta parhaimmillaan. Nautimme vierailullani tummapaahtoista aromikasta Presidentti-kahvia ja sen makuparina mahtavan täyteläistä suklaamousse-pähkinäkakkua. Kakku oli todellinen luomus runsaine koristeluineen!

Kuin kaksi Paulaa… eli minä ja Baltian markkinoilla edelleen myytävä Paula-kahvi.

Tiistaina matkamme jatkui noin 30km Tallinnasta etelään, kun vierailimme Sauessa sijaitsevalla maustetehtaalla. Pääsimme osallistumaan kattavalle tehdaskierrokselle halki huumaavan mausteiden tuoksun! Joulu on jo ovella - tämän voi päätellä myös maustetuotannosta. Linjastoilta ryöppysi kanelitankoja ja tähtianiksia ja tutut jouluiset tuoksut valtasivat nenän!

Kerroin myös sauelaisille Paula-perinteestä aloittaen historiasta ja lopettaen parhaillaan meneillään olevaan tyyliuudistukseen. Esityksen lomassa nautittiin tietysti Makupari-kakkukahvit, aivan kuten Mustamäelläkin edellispäivänä. Esityksen jälkeen monet halusivat yhteiskuvaan harvinaisen vieraan kanssa ja pääsinkin poseeraamaan yhdessä jos toisessakin selfiessä!

Sauen tehtaalla oli todella paneuduttu visuaalisuuteen ja viihtyvyyteen. Seiniä koristivat piirrokset maustekasveista ja tuotantopisteille oli tuotu mukavia tarinoita siitä, mihin mausteet todella lopulta päätyvät!

 

Reissuterveisin,

Pauligin Paula

Noora