Herkulliset mokkapalat maustetaan tummapaahtoisella Café Parisien -kahvilla. Testaa kahvin ystävän suosikkireseptiä ja ihastu!
Mokkapalat voi tehdä monella tavalla, mutta mikä erottaa kahvinörtin mokkapalat muista resepteistä? No Café Parisien tietenkin! Café Parisien on ryhdikkään suklainen kahvi. Makuprofiilinsa ja tummapaahtoisuuden vuoksi se sopii erinomaisesti muun muassa mokkapalojen kuorrutteeseen.
Maun maksimoimiseksi mittaa kahvia valmistaessa kukkurallisia kahvimitallisia, niin kahvin maku pääsee oikeuksiinsa suklaisessa kuorrutteessa.
Mokkapalat kahvinörtille (1 uunipellillinen)

Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoa
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
- 75 g voita
- 3/4 dl vahvaa kahvia (Café Parisien esimerkiksi)
- 4 dl tomusokeria
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Valmista pohja näin:
- Sulata voi. Lisää voisulaan kylmä maito, jolloin se jäähtyy sopivasti.
- Yhdistä kuivat aineet valmiiksi erilliseen kulhoon.
- Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute näin:
- Aloita kuorrutuksen valmistus sulattamalla voi kattilassa.
- Lisää kahvi sulaneen voin joukkoon.
- Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Kaada hieman lämmin kuorrutus pohjan keskelle. Kuumana kuorrute on liian löysää levitettäväksi ja silloin se imeytyy pohjaan. Kuorrutteen jäähtyessä se paksuuntuu sopivaksi. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille.
- Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus kovettuu.
Lopuksi leikkaa mokkapalat sopivan kokoisiksi paloiksi ja nauti herkku Café Parisien tai Juhla Mokka Tumma Paahto -kahvikupillisen kera!
Makoisin kahviterveisin,
Pauligin Inkku :)