Miten valmistan erittäin hyvää kahvia?

30.3.2011

Hei Krisse!

Hyvän kahvin valmistus ei ole vaikeaa, vaikka muutama asia kannattaakin ottaa huomioon valmistuksessa.

Tässä muutamia vinkkejä:

1. Kaada raikas kylmä vesi kahvinvalmistuslaitteen vesisäiliöön puhtaalla, veden annosteluun tarkoitetulla, kannulla.

2. Valitse oikeankokoinen suodatinpaperi ja annostele kahvijauhe suodattimeen. Käytä mittana kukkurallisia ruokalusikoita tai Pauligin kultamittaa (7 g). Annostele 60–70 g kahvia 1 litraa vettä kohden.

3. Tasoita kahvijauheen pinta lusikalla tai kahvimitalla niin, että vesi valuu sen läpi tasaisesti. Älä ravista, etteivät suodatinpaperin huokoset tukkeudu. Kahvikerroksen tulee olla 2 ½–5 cm paksu, jotta vesi läpäisee sen oikealla nopeudella. Paina käynnistysnappia.

4. Sekoita valmis kahvijuoma ennen tarjoilua, ettei vahva kahvi jää pannun pohjalle ja laihempi pinnalle.

Mikäli kaipaat lisäohjeita, niin voit käydä katsomassa valmistusvideon osoitteessa: http://www.paulig.fi/opi_kahvista_kahvin_valmistus_suodatinmenetelma

Hyviä kahvihetkiä!

t. Emmi