Mitä tilata kahvilassa jos et halua kahvia?

Syystä tai toisesta kaikki ei välttämättä halua nauttia kahvia, mutta onneksi nykyään löytyy vaihtoehtoja monenlaisiinkin mieltymyksiin. Kahvilassa hyviä vaihtoehtoja kahvijuomille ovat esimerkiksi Chai latte ja kurkumalatte. Tässä blogissa esittelen muutaman hyvän vaihtoehdon kahvittomia juomia haluaville!

Chai latte

Chai latte on intialainen teepohjainen juoma. Se valmistetaan usein chai-siirapista tai mausteisesta chai-jauheesta. Usein juoman päälle ripotellaan vielä kanelia. Dirty chai latte niminen juoma taas valmistetaan espressoon eli kannattaa olla tarkkana kumman juoman tilaa! :)

Chai latte on teepohjainen juoma, johon lisätään lisäksi usein chai-siirappia

 

Kurkumalatte

Kurkumalatte on ihanan värikäs ja mausteinen juoma. Kupin pohjalle laitetaan maustesekoitus, jossa on kurkumaa, inkivääriä ja kanelia ja päälle kaadetaan vaahdotettua maitoa. Kurkumalatteen sopii mausteeksi myös mustapippuri! Kurkumalatte on täysin kofeiiniton juoma.

Kurkumalattessa on kanelia, kurkumaa ja inkivääriä

 

Matcha latte

Matcha on vihreästä teestä valmistettua jauhetta ja sitä käytetään matcha latten valmistamiseen. Matcha lattessa on hieman kofeiinia, mutta vähemmän kuin esimerkiksi espressosta valmistetussa caffé lattessa.

Matcha latte on vihreästä teejauheesta valmistettu maitojuoma

 

Hyviä ja kahvittomia vaihtoehtoja on toki muitakin, kuten kaakao ja erilaiset teet. Kofeiiniton rooibos-tee on tee-vaihtoehdoista oma suosikkini. Mikä näistä juomista on sinun suosikkisi?

 

Kahviterveisin, Pauligin Inkku :)

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top